Peste 3.000 de case distruse în urma inundatiilor din Moldova

Apropo.ro / 17.09.2007, 17:19
Peste 3.000 de case distruse în urma inundatiilor din Moldova
Peste 3.000 de locuinte au fost distruse total sau partial în urma inundatiilor produse la începutul lunii septembrie în judetele Galati,Vaslui, Vrancea si Bacau, potrivit Inspectoratului de Stat în Constructii Astfel, în judetul Galati, s-au produs inundatii în localitatile

Peste 3.000 de locuinte au fost distruse total sau partial în urma inundatiilor produse la începutul lunii septembrie în judetele Galati,Vaslui, Vrancea si Bacau, potrivit Inspectoratului de Stat în Constructii

Astfel, în judetul Galati, s-au produs inundatii în localitatile Tecuci, Brahasesti, Munteni, Gohor, Nicoresti, Bucuiumeni, Tepu, Negrilesti, Poiana, Priponesti, Ghidigeni si Barcea, fiind afectate de inundatii 2.407 de locuinte din care 416 în proportie de suta la suta, 456 – 75 la suta, 512 – 50 la suta si 801 – 25 la suta. Cea mai grava situatie se înregistreaza în municipiul Tecuci, unde, din 1.552 de locuinte inspectate, 304 sunt distruse în totalitate, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Stat în Constructii remis, luni, agentiei MEDIAFAX.

În judetul Bacau, s-au produs inundatii în comunele Podu Turcului, Glavanesti, Dealu Morii si Urechesti. Aici, din cele 313 gospodarii inventariate de inspectorii IJC Bacau, 52 necesita consolidare.

În judetul Vaslui, au fost afectate de inundatii localitatile Bârlad, Tutova, Ivesti, Ciocani, Pochidia, Grivita, Perieni si Coroiesti, aici fiind înregistrate 197 de case avariate si alte 25 în pericol de prabusire.

În judetul Vrancea, dintr-un total de 84 de locuinte afectate, 37 au fost propuse pentru consolidare, 31 necesita reparatii si 17, care sunt foarte grav avariate, vor fi demolate. Inventarierea s-a desfasurat în localitatile Marasesti, Boghesti, Corbita, Cârligele, Homocea, Pufesti, Ploscuteni, Ruginesti, Tanasoaia si Urechesti, potrivit Inspectoratul de Stat în Constructii.

Inspectoratul de Stat în Constructii precizeaza ca în perioada urmatoare va continua activitatile de urmarire a comportarii constructiilor si structurilor afectate de inundatii.

În zilele de 5 si 6 septembrie, în mai multe judete din Moldova au cazut ploi în cantitati extrem de mari, depasind 200 de litri pe metru patrat, fiind inundate zeci de localitati din judetele Bacau, Vaslui, Galati si Vrancea.