Peste 420 de elevi ai Şcolii Britanice din Bucureşti au participat la Cupa „Ilie Năstase”

Apropo.ro / 08.05.2013, 11:01
Peste 420 de elevi ai Şcolii Britanice din Bucureşti au participat la Cupa
Şcoala Britanică din Bucureşti (BSB) a organizat la finalul săptămânii trecute a 13-a ediţie a Cupei sportive "Ilie Năstase” (Ilie Năstase Sport Trophy).

Peste 420 de elevi şi aproximativ 200 de familii şi susţinători au celebrat, astfel, Ziua Sportului, fiind prezenţi pe Stadionul Iolanda Balasz Söter pentru o serie de evenimente sportive care au inclus probe de atletism clasice (100 de metri alergări, săritura în înălţime, săritură în lungime, cursa cu obstacole, etc), dar şi altele, mai speciale, cum ar fi: tragerea la poartă, cursa cu apă, cursa cu lingură şi ou, alergarea în sac, aruncarea sacului cu fasole, etc.

Cupa „Ilie Năstase” este un eveniment anual conceput ca o competiţie sportivă între cele 4 „Case” ale şcolii, numite după râuri din România – Olt, Argeş, Dunăre şi Mureş – reunind elevi cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani care concurează pentru premiul cel mare: Trofeul „Ilie Năstase”, înmânat personal de către celebrul jucator de tenis român echipei câştigătoare, purtătoare a tricourilor galbene – Casa Olt.  „Sunt mândru să sprijin astfel Ziua Sportului la Şcoala Britanică din Bucureşti şi mă bucur să văd că toţi elevii şcolii fac sport cu o asemenea pasiune. Sportul ne pregăteşte pentru performanţă, dându-ne tuturor ocazia de a ne depăşi propriile limite şi şansa de a fi oameni mai buni. Iar eu sunt 100% un suporter al acestui proiect”, a declarat Ilie Năstase, prezent la ceremonia de premiere a Zilei Sportului la BSB.

Trofeul „Ilie Năstase” este o celebrare a spiritului de echipă şi o expresie a accentului pe care Şcoala Britanică din Bucureşti îl pune cu privire la beneficiile unui stil de viaţă sănătos, dietă echilibrată, exerciţii fizice şi fitness. Elevii concurează individual în diversele probe ale întrecerii sportive, însă câştigătoare este întotdeauna echipa – „Casa” – căreia i se acordă Trofeul, în conformitate cu numărul de puncte adunate de membrii săi.

Casa Olt este pentru a doua oară consecutiv câştigătoarea competiţiei, după ediţia de anul trecut când, de asemenea, Trofeul „Ilie Năstase” le-a revenit tot echipierilor purtători ai culorilor galbene.