Peste 500 de pacienţi au beneficiat de consultanţă online gratuită pe platforma Medici pentru România

De: Andra Voiculescu / 23.04.2020, 17:35
Peste 500 de pacienţi au beneficiat de consultanţă online gratuită pe platforma Medici pentru România

În doar trei săptămâni de la lansare, programul Medici pentru România a oferit consultanţă medicală online gratuită pentru 500 de pacienţi cronici care au avut nevoie de sfaturi medicale de specialitate.

Campania “Nu uităm de ceilalţi” este o iniţiativă civică a programului Medici pentru România ce îşi propune să ajute pacienţii cu boli cronice sau diverse simptome uşoare, fără legatură cu COVID-19, care au nevoie de suport medical şi consultanţă într-o perioadă în care stau izolaţi la domiciliu.

În prezent, în cadrul programului s-au afiliat nu mai puţin de 75 de medici din diverse specializari precum psihiatrie, neurologie, pediatrie, psihologie, dermatologie, ginecologie, cardiologie, oftalmologie, gastro-enterologie, stomatologie, ORL, medicină de familie, chirurgie plastică.

“În cele trei săptămâni peste 500 de pacienţi au beneficiat de consultaţii online gratuite, iar numărul medicilor afiliaţi depăşeşte 75. Am început cu doar 20 de cadre medicale voluntare. Creşte cererea de consultanţă pe partea de psihologie, acolo unde sesiunea gratuită durează 30 de minute, dar avem o cerere foarte mare şi în domenii precum dermatologie, cardiologie, gastroenterologie, medicină de familie şi ORL”, declară Alexandru Costache, iniţiatorul programului Medici Pentru România. 

Totul se desfăşoară online, astfel că nu va fi necesară deplasarea de la domiciliu. Fiecare şedinţă de consiliere durează 15 sau 30 de minute şi va fi efectuată în urma programării online. Suportul exclude urgenţele, pentru acest lucru pacienţii trebuind să sune la 112.

Avantajele consilierii online oferite sunt multiple:

• Pacienţii vor putea discuta deschis şi confidenţial, prin videoconferinţă, cu un profesionist.

• Au acces la medici români foarte buni, din ţară şi din întreaga lume, din confortul casei lor.

• Scade riscul de a fi expuşi infectării cu coronavirus, nefiind necesară deplasarea în afara domiciliului.

• Reducem presiunea pe camerele de gardă şi cabinetele de consultaţii.

• Serviciile sunt gratuite – pentru pacienti şi pentru medici.

Sistemul de programări, dar şi cel de afiliere ca medic, este disponibil pe www.medicipentruromania.ro/nu-uitam-de-ceilalti.