Peste 500 milioane lei la telegondola din Mamaia

Apropo.ro / 29.07.2004, 11:37
Peste 500 milioane lei la telegondola din Mamaia
Cîștigul zilnic din vînzarea biletelor la Telegondola din stațiunea Mamaia este de peste o jumatate de miliard de lei, a declarat, miercuri, primarul Constanței Radu Mazare, care a precizat ca, pentru o astfel de plimbare turiștii stau la coada în permanența, de

Cîștigul zilnic din vînzarea biletelor la Telegondola din stațiunea Mamaia este de peste o jumatate de miliard de lei, a declarat, miercuri, primarul Constanței Radu Mazare, care a precizat ca, pentru o astfel de plimbare turiștii stau la coada în permanența, de dimineața pîna la miezul nopții.

Potrivit lui Mazare, oamenii stau la cozi cel mult o jumatate de ora, iar fluxul este continuu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a afirmat ca noul punct de atracție de pe litoral este un adevarat succes și ca în prezent pe cabluri circula 21 de cabine, fiind comandate deja alte 28 pentru a se ajunge la numarul total al celor prevazute în proiectul inițial, respectiv de 49. Ultimele cabine urmeaza sa fie achiziționate din profitul obținut din plimbarile cu Telegondola.

Telegondola din stațiunea Mamaia a fost inaugurata în urma cu aproape doua saptamîni, instalația circulînd atît ziua cît și noaptea, iar prețul unui bilet fiind de 50.000 de lei de persoana, ceea ce înseamna, raportat la cîștigul anunțat de Mazare, aproximativ 10.000 de calatorii pe zi.

O plimbare cu o telecabina, care are o capacitate de opt locuri, dureaza circa șapte minute, în condițiile în care viteza de deplasare variaza între cinci și opt metri pe secunda. Distanța dintre cele doua stații de îmbarcare, de lînga hotelul Perla din Mamaia și respectiv în zona Cazinoului este de doi kilometri. Instalația de transport pe cablu funcționeaza pe baza de curent electric și are o înalțime de 50 de metri.

Telegondola a fost proiectata de Arprocon Noustil SRL din Constanța, iar antreprenorul general al construcției este Dunarea SA. Echipamentele au fost achiziționate de la firma austriaca Doppelmayr, valoarea totala a investiției ridicîndu-se la 3,5 milioane de euro.

Primaria Constanța a acoperit 1,5 milioane de euro din cheltuieli, restul sumei urmînd sa fie platita în rate pe o perioada de cinci ani. Proprietarul instalației este Telegondola Mamaia SRL, ai carei asociați sînt Primaria Constanța și Mamaia SA.

Mediafax