Peste 70.000 de turiști, blocați pe aeroportul Heathrow

Apropo.ro / 22.12.2006, 14:30
Peste 70.000 de turiști, blocați pe aeroportul Heathrow
Decizia companiei British Airways de a anula toate zborurile interne și majoritatea curselor catre Paris și Bruxelles, din cauza ceții, a afectat peste 70.000 de persoane, în special scoțieni și nordici, relateaza cotidianul The



Decizia companiei British Airways de a anula toate zborurile interne și majoritatea curselor catre Paris și Bruxelles, din cauza ceții, a afectat peste 70.000 de persoane, în special scoțieni și nordici, relateaza cotidianul The Times, în ediția electronica de vineri.

Previziunile meteorologice arata ca ceața va persista pâna la Craciun, în unele zone ale Angliei și Țarii Galilor. Prognoza meteo anunța ceața densa în Midlands, în est și sud-est, iar conducatorii auto au fost atenționați sa fie mai prudenți.

Cel puțin o suta de zboruri de pe aeroportul Heathrow au fost anulate vineri din totalul de 550 programate. Autoritațile aeroportuare au distribuit calatorilor paturi, saltele de dormit și alimente, aeroportul semanând cu o tabara de refugiați.

British Airways a transportat circa 3.000 de pasageri de la Heathrow la aeroporturile din Manchester, Newcastle, Glasgow, Edinburgh și Aberdeen, unde ceața nu era atât de densa.

British Airways a anulat 16 curse aeriene la Gatwick, în timp ce toate cursele interne sau de mediu curier au fost afectate, inclusiv cele ale companiilor BMI, Air France, KLM și Lufthansa. Pasagerii faceau eforturi pentru a gasi metode alternative de transport. În aceste condiții Eurostar a avut o creștere cu 15 la suta a numarului de bilete vândute, 16.000 de turiști urmând sa calatoreasca vineri prin tunelul care traverseaza Canalul Mânecii.

Mediafax