Peste 80.000 de credincioși s-au închinat la moaștele sfinților aduse la Catedrala Patriarhală

Apropo.ro / 28.10.2012, 12:00
Peste 80.000 de credincioși s-au închinat la moaștele sfinților aduse la Catedrala Patriarhală
Peste 80.000 de credincioși s-au închinat, de miercuri până sâmbătă, la moaștele sfinților Nectarie din Eghina, Dimitrie cel Nou și ale sfinților Împărați Constantin și Elena.

 

 

Credincioșii au venit și sâmbătă, de ziua Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, la Catedrala Patriarhală pentru a se închina la raclele cu moaștele sfinților.

Pelerinii ajung la moaștele sfinților Nectarie din Eghina, Dimitrie cel Nou și ale sfinților Împărați Constantin și Elena în aproximativ 20 de ore, coada întinzându-se pe mai bine de trei kilometri.

Aproximativ 120 de oameni au primit, sâmbătă, asistență medicală, în special pentru hipertensiune și lipotimii, dar nu s-au înregistrat cazuri grave.

În timpul manifestărilor de Sfântul Dimitrie, toate cele 20 de biserici din apropierea Catedralei Patriarhale sunt deschise permanent pentru pelerinii care doresc să se adăpostească pe durata nopții. De asemenea, au fost amenajate două săli de sport, la colegiile „Mihail Eminescu” și „Ion Creangă”, pentru cazarea pelerinilor pe timpul nopții.

Sâmbătă, de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, este cea mai importantă zi a pelerinajului.

Citiți mai multe despre acest subiect pe Mediafax.ro.