Pește crocant

Apropo.ro / 12.05.2004, 11:30
Pește crocant
Ingrediente pentru 4 portii 600 g file de pește, 100 g malai, 2 oua, 100 g faina, 150 g orez, 150 g mazare, 1 ardei gras, 1 fir praz, 1 lamaie, ulei, coriandru, sare, piper. Preparare Se taie peștele în bucați mici, se condimenteaza și se stropește cu zeama de

Ingrediente pentru 4 portii
600 g file de pește, 100 g malai, 2 oua, 100 g faina, 150 g orez, 150 g mazare, 1 ardei gras, 1 fir praz, 1 lamaie, ulei, coriandru, sare, piper.

Preparare
Se taie peștele în bucați mici, se condimenteaza și se stropește cu zeama de lamaie. Separat, se bat ouale bine și se amesteca cu faina și un praf de sare. Bucațile de pește se trec prin faina, dupa care se tavalesc prin malai și se prajesc pe ambele parți în ulei încins. Prazul se taie rondele și se calește în ulei împreuna cu ardeiul taiat fașii subțiri și mazarea fiarta. Dupa ce s-au calit, legumele se amesteca cu orezul fiert în apa cu sare. Se condimenteaza cu sare, piper și coriandru și se servește alaturi de peștele prajit.