Peste o treime din copiii de la Fukushima pot dezvolta cancer tiroidian

Apropo.ro / 20.07.2012, 15:00
Peste o treime din copiii de la Fukushima pot dezvolta cancer tiroidian
Peste o treime din copii din prefectura japoneză Fukushima ar putea dezvolta cancer dacă medicii nu le aplică medicamente mai puternice pentru a le trata creșterile anormale a glandelor tiroide.

Un ultim raport a prezentat că 36% dintre copii din prefectura Fukushima suferă de o creștere anormală a glandei tiroide și aceasta este un risc mare de dezvoltare a unei boli cancerigene.

Astfel, 13.000 de copii dintr-un total de 38.000 prezintă chist-uri sau noduli de până la 5 milimetri diametri pe glanda tiroidă citează cel de-al șaselea raport făcut de Managementul Sănătății din Prefectura Fukushima.

Ca factor de comparație, o analiză a Asociației Japoneze a Tiroidei făcută în 2001 în orașul Nagasaki, care a suferit un atac nuclear în 1945, a găsit 0%(zero) pacienți cu noduli pe glanda tirodă și doar 0,8% cu chist-uri, în rândul copiilor.

Deși aceste rezultate sunt ingrijorătoare, oamenii de știință vor afla exact efectele radiațiilor după cinci ani de la incident dar Organizația Mondială a Sănătății avertizează că tinerii și mai ales copii sunt extrem de sensibili la radiații la nivelul glandei tiroide deoarece celulele lor se divid la un ritm mult mai alert și riscul unui cancer este iminent.