Peste patru milioane de utilizatori

Apropo.ro / 15.06.2005, 13:46
Peste patru milioane de utilizatori
Numarul utilizatorilor de servicii de Internet din România a depasit, în luna mai, 4 milioane de persoane, cu 23% mai multi decît la începutul anului, conform datelor furnizate de Trafic.ro, serviciul de monitorizare a audientei pe Internet al companiei NetBridge. Conform Trafic.ro, în

Numarul utilizatorilor de servicii de Internet din România a depasit, în luna mai, 4 milioane de persoane, cu 23% mai multi decît la începutul anului, conform datelor furnizate de Trafic.ro, serviciul de monitorizare a audientei pe Internet al companiei NetBridge.

Conform Trafic.ro, în luna mai, paginile românesti de Internet au fost accesate de 4.105.481 de vizitatori unici din România si de 10.528.881 de utilizatori de Internet din strainatate. Comparativ cu luna aprilie, când au fost înregistrati 3.989.098 de vizitatori, totalul navigatorilor pe Internet din România a crescut cu 1%.

„Rata de crestere a populatiei Internet în România este mai mica în perioada verii, însa din toamna îsi va intra din nou în ritm, astfel încât previziunea noastra de la începutul anului, respectiv atingerea pragului de 5 milioane de utilizatori români pâna la sfârsitul anului, este în continuare valabila”, a spus Tudor Fratila, directorul proiectului Trafic.ro din cadrul companiei NetBridge.

Cei mai multi vizitatori (28%) ai site-urile din România sunt români, în timp ce vizitatorii din strainatate provin, în cea mai mare parte din, Statele Unite (17%), Marea Britanie (6%) si Germania (4%). Numarul mare de vizitatori din strainatate se datoreaza în principal site-urilor de download, care atrag prin natura lor, o audienta internationala numeroasa.

În continuare, editiile online ale cotidienelor atrag cei mai multi vizitatori, acesta categorie fiind cea mai vizitata în fiecare an, cu exceptia anului trecut, când au fost depasite de categoria „Calculatoare/internet”, acestea incluzând si serviciile de email autohtone.

Pe locurile urmatoare în topul celor mai vizitate categorii de site-uri se afla divertismentul, matrimonialele, site-urile de afaceri/comert si categoria „Educatie/Învatamânt”.

Numarul de pagini accesate, înregistrat de Trafic.ro, a fost, saptamâna trecuta, de 130.138.445 pagini, fata de 115.371.749 de pagini vizitate în luna ianuarie.

Cea mai utilizata aplicatie de navigare (browser) pe Internet este, în România, Microsoft Internet Explorer, respectiv 82,29%. Dintre acestia, 74,66% folosesc cea mai recenta versiune, iar 7,63% folosesc versiuni mai vechi. Un alt browser utilizat este Firefox, folosit de 9,42% dintre navigatorii români pe Internet.

Tehnologia Trafic.ro implementata de NetBridge în sistemul de monitorizare a audientei pe Internet permite masurarea exacta a audientei globale a Internetului în România, respectiv a vizitatorilor unici pe toate site-urile monitorizate, prin numararea fiecarui vizitator o singura data, indiferent de numarul de site-uri vizitate.

Vizitatorul unic este punctul de audienta al unui site pe Internet, echivalentul unei persoane anonime care intra pe Internet în decurs de o luna.

Trafic.ro monitorizeaza datele de audienta a peste 90% din site-urile din România, adica mai mult de 15.000 de site-uri active.

Mediafax Business/ IT