Peştele fermentat, o delicatesă culinară ce le dă bătai de cap concurenţilor ,,Asia Express”

De: Cristiana Trifu / 05.03.2018, 10:57
Peştele fermentat, o delicatesă culinară ce le dă bătai de cap concurenţilor ,,Asia Express”
Ediţia de luni seară a emisiunii ,,Asia Express”, ce începe la ora 20:00 pe Antena 1, îi va scoate pe concurenţi din zona de confort încă din primul moment, căci vedetele vor fi nevoie să plece în cursă alături de un alt coechipier. Noua componenţă a echipelor, impusă de etapa din Laos, îi bulversează total, ei neştiind însă că aceasta nu este cea mai mare provocare a zilei. Pentru că jocul s-a dovedit a fi din ce în ce mai dur, o altă probă de foc îi va aştepta pe parcursul misiunii din această seară: să găsească indiciul următor într-un recipient cu peşte fermentat.

Această delicatesă culinară specifică Laosului este un preparat obţinut printr-un proces lung de sărare şi fermentare. Ţinut într-un recipient special, bucăţile de peşte sunt însoţite de un sos ce degajă un miros înţepător şi puternic. Gastronomia exotică a asiaticilor va transforma proba de luni seară într-una greu de suportat, căci aroma este departe de a fi îmbietoare: ,,Mie mi se face scârbă foarte uşor, am mai spus-o. Dar acum mi s-a întors stomacul pe dos când au luat capacul recipientului. Nu cred că am mirosit vreodată în viaţa mea aşa ceva.”, a afirmat Liviu Vârciu. Alături de Daniela Crudu, coechipiera sa din etapa de luni seară, Liviu va trece prin momente dificile, care vor face, însă, deliciul telespectatorilor. În hohotele de râs ale localnicilor, va încerca să o convingă pe Daniela să ia indiciul din recipient, care se va opune vehement să îndeplinească proba de una singură.

Nici pentru Ionuţ Ghenu şi Ana Baniciu nu va fi mai uşor, căci aflaţi într-o cursă contracronometru alături de un alt coechipier, vor fi nevoiţi să decidă cât mai rapid cine va îndeplini această provocare atipică. Dar jocul se va complica pentru ei în momentul în care lui Ionuţ i se face rău, complet terifiat la gândul că vor fi nevoiţi să şi mănânce din containerul cu peşte fermentat. La polul opus, Dorian Popa se va avânta să îndeplinească această probă de foc alături de Raluka, partenera sa nouă de joc, mărturisind că testul nu este deloc uşor nici pentru el: ,,Eu sunt un tip destul de rezistent, dar la un moment dat mi-a venit totul înapoi. Ce m-a demoralizat e că mama mea părea că se descurcă mult mai bine.”.
Deşi au mâncat balut într-una din probele din Vietnam, un ou fertilizat cu un embrion aproape dezvoltat în interior, reacţiile nu vor fi mai puţin spumoase când vor avea în faţă delicatesa Laosului, peştele fermentat. Ce vedete se vor încuma să caute indiciul în recipient, cine va îndeplini această probă a curajului, dar şi cine va ceda, telespectatorii Antena 1 pot vedea diseară, de la ora 20:00, într-o nouă ediţie a celui mai dur reality show- ,,Asia Express”.