Petrecere americană: 100 de arestări și zeci de oameni la spital

De: Marian Andrei / 07.04.2014, 15:00
Petrecere americană: 100 de arestări și zeci de oameni la spital
Mai mulți ofiteri de poliție au fost răniți și peste 100 de pesoane au fost arestate după ce o petrecere organizată pe plaja Isla Vista cu ocazia începerii primăverii a devenit violentă.

În cursul petrecerii Deltopia, organizată de studenții de la Universitatea Santa Barbara din California pe plaja Isla Vista, și la care participau aproximativ 15.000 de persoane, au izbucnit violențe care au necesitat intervenția poliției.

„Tonul” violențelor a fost dat de lovirea unui polițist cu un ruscac care conținea băutură. În momentul în care oamenii legii au încercat să-l aresteze pe agresor, mulțimea a devenit violentă, aruncând cu pietre și sticle în polițiști.

La sosirea ajutoarelor mulțimea a început să rupă indicatoarele stradale, să incendieze diverse obiecte și a avariat mașinile de poliție. 

După câteva ore, forțele de ordine au reușit să disperseze mulțimea și să efectueze peste 100 de arestări. În timpul confruntărilor au fost răniți cel puțin cinci polițiști, între care unul lovit cu o cărămidă în față, în timp ce din rândul „petrecăreților” câteva zeci au ajuns la spital.