Petrescu: A fost un an fantastic

Apropo.ro / 17.12.2007, 10:45
Petrescu: A fost un an fantastic
Dan Petrescu: A fost un an fantastic pentru o echipa mica, cel mai bun al meu ca antrenor

Tehnicianul formatiei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a declarat ca anul 2007 a fost unul "fantastic" pentru o echipa mica si cel mai bun al sau din cariera de antrenor, subliniind ca gruparea ialomiteana a fost surpriza acestui sezon.

"Incheiem un an fantastic pentru o echipa mica. Este cel mai bun an al meu de cand sunt antrenor. Ii felicit pe baieti pentru ca s-au concentrat si s-au mobilizat. De obicei nu ii laud, dar acum merita felicitari. Au dreptul in vacanta sa faca orice vor. Urziceniul este surpriza anului 2007, iar eu n-am sa plec de aici decat daca patronul ma da afara", a spus Petrescu.

Unirea Urziceni a incheiat anul 2007 cu o victorie in deplasare, obtinuta, duminica, in fata ultimei clasate, Universitatea Cluj, scor 2-0, in etapa a XIX-a a Ligii I.

"Sunt foarte bucuros ca am castigat un meci pe un teren pe care era aproape imposibil de jucat fotbal. In aceste conditii era clar ca va castiga cine inscrie primul. Stiam ca Universitatea are probleme la moral dupa ce a fost egalata in ultimul minut dintr-un autogol la Targu Jiu. Trebuia sa stim cum sa abordam acest meci, sa nu fim «frumosi», sa nu facem un meci de pase, ci sa abordam filosofia antrenorilor mai in varsta: sa dam cat mai tare mingea la ei in teren. Ne-am adaptat mai bine la conditiile de joc decat Clujul, ne-am inchis in aparare si am blocat spatiile. Ne-a fost frica si la 2-0 pentru ca in tur au avut ei 2-0 la noi si le-am adus aminte jucatorilor sa nu cumva sa patim si noi la fel", a punctat Petrescu.

La final de 2007, dupa 19 etape, Unirea Urziceni ocupa locul 3 in clasamentul Ligii I, cu 38 de puncte, la egalitate cu ocupanta pozitiei secunde, Rapid, dar cu un golaveraj inferior.