Petrescu il lauda pe Petre

Apropo.ro / 23.07.2004, 10:14
Petrescu il lauda pe Petre
Antrenorul Dan Petrescu, a declarat, miercuri, la finalul partidei amicale pe care echipa sa, Sportul Studențesc, a pierdut-o, cu scorul de 1-4, în fața campioanei Dinamo, ca mijlocașul Florentin Petre este "inima și motorul" formației din Ștefan cel Mare.

Antrenorul Dan Petrescu, a declarat, miercuri, la finalul partidei amicale pe care echipa sa, Sportul Studențesc, a pierdut-o, cu scorul de 1-4, în fața campioanei Dinamo, ca mijlocașul Florentin Petre este „inima și motorul” formației din Ștefan cel Mare.

„Eu consider ca Steaua are lotul cel mai bun, iar echipei Dinamo, daca nu îl pastreaza pe Florentin Petre, îi va fi greu. Cu Petre vor avea din nou șanse mari la campionat și în Liga Campionilor. Cred ca el este inima echipei și motorul lor. Chiar daca este un amical, joaca la fel în fiecare meci”, a declarat Petrescu.

Dan Petrescu a explicat scorul partidei prin diferența de valoare dintre Sportul Studențesc și Dinamo. „S-a vazut diferența dintre Dinamo, echipa campioana, și acești copii de la Sportul, care m-au surprins prin atitudine, pentru ca am crezut ca pot juca mai relaxat. Au fost foarte timorați și nu înțeleg de ce. Meciul cu Steaua a fost diferit. Poate au fost și obosiți, însa diferența de valoare este mare. Dinamo a fost mult mai buna. Poate daca la 0-0 ne concentram mai mult, altfel ar fi aratat jocul. Așa mi se întîmpla de cînd sînt eu antrenor la Sportul: avem patru, cinci ocazii singuri cu portarul, nu bagam mingea în poarta, iar adversarul, la prima ocazie pe care o are, înscrie. Asta este lipsa de dorința și nu ai cum sa o îndrepți”, a spus tehnicianul.

Antrenorul echipei din Regie considera ca înfrîngerea în fața formației Dinamo poate constitui o lecție buna. „Mie îmi pare bine de ceea ce s-a întîmplat astazi, pentru ca este o lecție buna pentru noi. Noi nu ne vom salva, în campionat, la Dinamo sau la Steaua acasa. Noi avem echipele noaste cu care ne luptam și acele meciuri trebuie sa le cîștigam. Ceea ce cîștigam cu Steaua, Dinamo și Rapid este un bonus”, a declarat Petrescu.

Antrenorul echipei Dinamo, Ioan Andone, este mulțumit de jocul prestat de fotbaliștii sai. „A fost o partida bunicica și sper ca și Zilina sa joace cu patru în linie. Sportul a avut aceasta așezare, dar sînt puține echipe în campionatul nostru care folosesc acest sistem. A fost o partida agreabila, dar, din cauza caldurii, nu am avut un ritm foarte bun. Sînt mulțumit însa de jocul prestat”, a afirmat Andone.

Ioan Andone a declarat ca lotul pe care Dinamo l-a prezentat, miercuri seara, are mari șanse sa ramîna neschimbat în noua ediție de campionat. „Eu cred ca acesta este lotul cu care ne vom prezenta în sezonul 2004/2005. Nu cred ca vor mai aparea schimbari. Însa mai este timp pîna la începerea campionatului, se poate întîmpla ceva chiar cu 48 de ore înainte de start. Pîna acum sîntem în regula. Și jucatorii nou veniți s-au integrat bine în lot”, a spus Andone.

Tehnicianul dinamovist apreciaza calitațile noului jucator achiziționat de echipa sa, Alexandru Pacurar. „El este un jucator bun, foarte tehnic, cu calitați certe. Este și el o varianta. Îmi pare rau ca nu l-am adus mai repede la Dinamo, pentru ca el este jucatorul nostru de trei ani”, a menționat Andone.

Mijlocașul dinamovist Florentin Petre a fost surprins de aprecierile facute de Dan Petrescu la adresa sa. „Dan Petrescu a fost și el un jucator de o valoare incontestabila, care și-a spus cuvîntul la timpul lui. Îi mulțimesc ca ma apreciaza. Nu am cum sa o iau mai ușor în meciurile amicale, pentru ca așa m-am obișnuit. Nu pot sa alerg mai puțin decît am facut-o pîna acum. În momentul în care nu o sa mai pot, o sa ma las”, a spus Petre.

Portarul echipei Dinamo, Cristian Munteanu, a declarat ca nu îi este teama de forma atacantului stelist Adrian Neaga. „ Nu mi-e teama ca Neaga marcheaza iar meci de meci. Sa-i dea Dumnezeu sanatate”, a spus Munteanu.

Portarul considera ca Dinamo nu va avea probleme în faza defensiva. „Barcauan era o piesa importanta în formația noastra, dar și Ciobotariu s-a integrat bine. Acum îl avem și pe Galamaz”, declarat Munteanu.

Mediafax