Petru Buiuca, castigatorul Masterchef, a gatit calcan in finala!

De: Nicoleta Nicolae / 07.06.2012, 08:31
Petru Buiuca, castigatorul Masterchef, a gatit calcan in finala!
Castigatorul Petru Buiuca, primul Mastechef al Romaniei a plans cand a aflat ca a castigat marele premiu de 50.000 de dolari. "Eu chiar fac cartofi prăjiti acasă! Mama nu a mâncat în viaţa ei sparanghel! Tata nu ştie că am fost în acest concurs!".

Aseara, in finala concursului Masterchef, Petru Buiuca s-a batut cu Mimi, concurenta favorită a celorlalţi eliminaţi din competiţie. „Energia negativă a pornit toată spre Petru, iar el cred că a simţit din plin asta”, spunea Simona, una dintre fostele concurente. Constant, toţi cei din jur au încurajat-o pe Mimi, cu excepţia chef-ilor, care au fost aproape evident de partea lui Petru.

Ca să îi impresioneze pe chefi, Petru a gătit calcan tras în ulei de măsline, cu orez, dar şi cu sos mediteraneean. Toţi l-au felicitat. În permanentă tensiune, el a încercat să îi ignore pe foştii colegi, aflaţi pe pasarelă, care scandau numele lui Mimi. „Peştele corect făcut şi merge cu acest sos”, i-a transmis Sorin Bontea. „Mulţumesc foarte mult, extraordinar”, l-a lăudat şi Scărlătescu.

Chiar dacă toţi ceilalţi credeau că Mimi va fi cea care va lua premiul, juriul le-a dat peste cap previziunile. Petru a fost desemnat câştigătorul primei ediţii Masterchef.

„Acest concurs mi-a deschis ochii despre gătit! Eu chiar fac cartofi prăjiţi acasă şi să câştig o chestie de asta… Maică-mea a mâncat sparanghel pentru prima oară la probă şi are vreo 50 de ani! Acest premiu mi-a schimbat viaţa. O să îi ajut pe ai mei să plătească un credit. Taiă’-meu nu a ştiu că sunt la acest concurs. Pasiunea, munca şi perseverenţa şi sfaturile chef-ilor m-au dus la alt nivel, gândesc altfel viaţa”, a povestit Petru Buiuca, primul Masterchef al Romaniei.

Vezi reteta preferata a lui Petru Buiuca, castigatorul Masterchef.