Peugeot 1007 – revolutie la clasa mini

Apropo.ro / 02.07.2004, 12:12
Peugeot 1007 - revolutie la clasa mini
Peugeot va lansa in aceasta toamna la Salonul Auto de la Paris modelul 1007, un automobil care va revolutiona clasa mini. Datorita ideii geniale materializata in folosirea portierelor culisante micutul leu are sanse de izbanda. Constructorul francez a reusit o premiera in lumea auto

Peugeot va lansa in aceasta toamna la Salonul Auto de la Paris modelul 1007, un automobil care va revolutiona clasa mini. Datorita ideii geniale materializata in folosirea portierelor culisante micutul leu are sanse de izbanda.

Constructorul francez a reusit o premiera in lumea auto folosind pentru prima data la un automobil care are o lungime de doar 3.73 metri, portiere ce culiseaza. Solutia a fost adoptata pentru ca 1007 sa fie o masina usor de parcat in locuri stramte, specifice marilor orase. Nici procedeul de deschidere al portierelor nu este dificil, prin simpla apasare a unui buton de pe telecomanda acestea faciliteaza accesul in habitaclu.

Automobilul, derivat din conceptul Sesame este echipat cu patru scaune independente cele doua din spate putand fi indepartate pentru a creste capacitatea de incarcare. In mod obisnuit, 1007 are un portbagaj de 246 litri, insa daca se renunta la scaunele spate acesta ajunge la 416 litri.

Ca pasagerii care se vor bucura de micutul leu sa fie in siguranta, Peugeot a echipat modelul cu sapte airbaguri incluzand pe langa deja clasicele airbaguri frontale si laterale si pe cel care protejeaza genunchii soferului. La capitolul siguranta activa este de mentionat prezenta controlului electronic al stabilitatii.

In gama de propulsoare disponibila pentru 1007 au fost incluse doua motoare pe benzina de 1.4 si 1.6 litri ce dezvolta 75 respectiv 109 CP si un turbodiesel de 1.4 litri. Puterea acestora este transferata catre puntea fata, in cazul motoarelor de 1.4 litri, cu ajutorul unei transmisii manuale cu cinci trepte. Pentru motorul pe benzina de 1.4 exista si o transmisie secventiala 2 Tronic folosita si la versiunea de 1.6 litri.

Interesant la acest model este ca interiorul poate fi personalizat in functie de dorinta clientilor. Astfel viitorul posesor al lui 1007 poate alege ce culoare va avea tapiteria din centrul panoului portierelor si cea de pe scaune. O nota aparte o dau interiorului si insertiile de aluminiu de pe plansa de bord.

Peugeot 1007 va fi disponibil pe piata europeana incepand cu primavara lui 2005, iar pretul unui exemplar este estimat la circa 14.000 de euro.

Autoshow

Tags: