P&G a lansat tenditele pentru primavara-vara 2006

Apropo.ro / 19.01.2006, 18:33
P&G a lansat tenditele pentru primavara-vara 2006
Ajuns la cea de a 4-a ediție, P&G Beauty Club a prezentat tendințele sezonului primavara-vara 2006, în viziunea și interpretarea specialiștilor sai. Noile tendințe au fost ilustrate cu ținute și accesorii create de nume cunoscute ale modei românești

Ajuns la cea de a 4-a ediție, P&G Beauty Club a prezentat tendințele sezonului primavara-vara 2006, în viziunea și interpretarea specialiștilor sai. Noile tendințe au fost ilustrate cu ținute și accesorii create de nume cunoscute ale modei românești – Irina Schrotter, Dan Coma, Wilhelmina Arz, Irina Marinescu, Stefan Pelger, Agnes Toma, Doina Levintza, Mihaela Glavan – și prezentate de 3 specialiști recunoscuți ai Industriei de frumusețe din România: Ovidiu Buta, jurnalist de moda, Ana-Maria Gorgonețu, make-up artist Max Factor și Roxana Oprea hairstylist Wella.

Pentru sezonul de primavara/vara 2006, podiumurile au prezentat stiluri de o individualitate distincta. De aceea e mai dificil ca oricand sa grupezi tendințele în teme bine definite. Cu toate acestea, în mod evident, 4 tendințe au aparut în toate prezentarile: Fifties Socialite, New Structure, Continental Chic si Pretty Layering. Toate cele 4 tendințe sunt influențate de doua mișcari puternice: femeile sunt din ce în ce mai independente și individualiste, iar designerii asiatici și ruși au o prezența crescanda în lumea europeana a modei.

Mondena anilor ’50 este independenta si increzatoare in fortele proprii si in look-ul ei. Simple, accesoriile luxoase confera stralucire aspectului sau a la Audrey Hepburn; manusile lungi, alaturi de tonurile de alb si gentile pretioase din piele, confera tinutei eleganta. Nota de vintage, brosele si penele nu mai joaca un rol atat de important, detaliile esentiale sunt date de croiala hainelor. Talia este incinsa cu o centura – fie o bucata de piele lucioasa, elastic lat sau satin – in stil kimono.

Centura este folosita atat pentru fuste, camasi cat si pentru costumele de baie sau topurile create in stilul anilor Â’50. Majoritatea rochiilor sunt realizate din matase cu imprimeuri florale, in dungi pentru plaja. Pantalonii cigarette sau cei scurti sunt combinati cu camasi barbatesti supradimensionate sau jachete. Forma corpului este pusa in evidenta, deoarece aceasta tendinta exprima puterea si eleganta feminina. In aceasta tendinta exista si o referinta la inocenta anilor ’60, prin pantalonii mulati si piele stratch neagra, care scot si mai mult in evidenta liniile anilor Â’50.

Coafura tie back, specifica perioadei fifties, este cea mai la indemana modalitate de aranjare a parului dintre toate tendintele sezonului primavara/vara 2006 si cea mai usor de realizat. Parul poate fi purtat lejer, prins la baza gatului, sau intins la spate si prins cu un elastic in varful capului.

Cea mai simpla versiune este o reinventare a cozii de cal gen Grace Kelly: parul este bine aranjat si stralucitor, dar coada este ceva mai lejera. Cozile impletite sunt de asemenea lasate mai lejer, cele „in spic” din sezonul trecut au fost abandonate in favoarea unor cozi „socialite chic”, mai sofisticate, mai putin rigide. Parul este prins si in jumatati de coada de cal, lasat lejer pe spate, cu varfurile indreptate, incadrand usor fata.

Uneori coada este strans facuta la spate, cu parul ridicat in varful crestetului, reminescenta a samuraiului japonez (o alta referire subtila la Asia). E un stil ce se face remarcat, denota siguranta si complimenteaza noua atitudine asiatica „obi-sash”, care reimprospateaza traditionalul stil al anilor Â’50.

In materie de machiaj sezonul primavara/vara 2006 pune in evidenta forma plina a buzelor, prin tonuri naturale, pline de culoare; corai aprins, roz-zmeura si nuante subtile de rosu, preponderent in variante lucioase. Conturul de buze pronuntat si rujurile mate sunt inlocuite de gloss-urile usoare si rujurile cremoase. Aspectul general este cel al unei perfectiuni slefuite, cu buze natural pline.

Noua structura
Deoarece culoarea si textura materialelor sunt simple pentru acest sezon, uneori chiar monotone, doar cu cateva imprimeuri sau accente, croiul si amestecul de materiale sunt complexe si bine construite. Cei care au ilustrat perfect aceasta arhitectura sunt: Alexander McQueen, Balenciaga, Helmut Lang, iar designeri ca Chloe, Givenchy si Lanvin ii dau si o nota feminina, celebrand simplitatea, si totusi puternicul corp al femeii.

Pliseurile, folosite fie pe gulere sau mansete, creaza un efect haotic, si totusi bine structurat, de „ciuperca”. Paleta cromatica aminteste de nuantele marmurei – bej, culoarea pielii, ocru, gri si foarte mult alb, de multe ori in contrast cu accente surprinzatoare de galben lamaie, albastru cobalt, magenta sau verde mar. Cartela de materiale cuprinde tot ce este necesar pentru a crea volume; deoarece pasiunea pentru volum din sezonul trecut este inca extrem de evidenta.

In aceasta tendinta exista un element subtil de „atemporal”, in special drapajele si suprapunerile amintind de toga antica, greceasca. Exista si un paradox in cazul materialelor: tull-ul diafan si sifonul sunt amestecate cu organza groasa sau satin moale pentru a crea un contrast voit de structura versus fluiditate, putere versus vulnerabilitate si feminitate versus masculinitate.

Ca si in moda, pentru coafura, sezonul primavara/vara 2006 inseamna lux. Imbracamintea este moderna, simpla si structurata, iar parul urmeaza aceeasi tendinta; de multe ori este lasat pur si simplu desfacut, lung, cu o usoara unduire, pentru a-i da volum. Aceasta tendinta reflecta contrastul subtil intre fluiditate si forma. Parul arata incredibil de sanatos si are un aspect bogat, perfect conditionat. Gelul si fixativul sunt abandonate in favoarea spumelor usoare.

Este stilul potrivit femeii independente, care isi doreste sa arate cat mai bine si vrea sa fie in tendinte, dar nu are timp pentru coafuri complicate, elaborate si rigide.

In machiajul new structure vorbim despre velvet perfection. Fiecare sezon aduce o noua interpretare a tenului perfect. Daca inainte aspectul tenului era pal si prafos, in acest sezon tenul straluceste de sanatate si are tonuri delicios-bogate. Fata arata proaspata, fara pete, translucenta, asemenea tenului fin al manechinelor de pe copertile revistelor.

Fondurile de ten sunt cremoase, catifelate, in tonuri calde, cu galben la baza, pentru a se potrivi cu tonurile simple de ocru, gri sau pasteluri prafuite ale tesaturilor care domina podiumurile. Aceasta tendinta in machiaj evidentiaza atat sanatatea fizica, cat si caracterul puternic al femeii mature si independente.

Femeia Continental Chic calatoreste ca un VIP intre orasele importante ale Europei – si se simte ca acasa in fiecare. Unele dintre tinute apar ca trimiteri directe la costumele nationale: costumul maritim prezentat de Bottega Veneta si Luella, matadorul spaniol al lui Michael Kors sau gladiatorul grec al lui Alexander McQueen. Exista chiar si un costum al rezistentei franceze din 1940 – cu trenci-uri cu centura, bereta din lana si camasi in stil militar.

Costumele au croiala curata, realizate din materiale de calitate si combinate cu camasi descheiate si pantofi cu siret, si desigur cu nelipsita geanta de „designer”- din panza imprimata sau piele aurie, cu manere din lanturi din plastic (o subtila referinta la „noul exces” care va domina sezonul viitor).

Piesele cheie ale sezonului sunt: boleroul de matador spaniol, ciorapii din lana si pantalonii scurti (baggy, mulati sau voluminosi). Camasa Kaftan este reinterpretata prin adaugarea volumului si a unei noi structuri. Costumul de baie – o necesitate pentru orice jetsetter – este bine taiat.

Femeia Continental Chic are nevoie de o coafura adecvata si ce poate fi mai nimerit pentru a comunica increderea in sine decat onduleurile mari, facute pe un par sanatos? Primavara/vara 2006 aduce buclele largi, cu o stralucire profunda si bogata, pentru a pune in evidenta puterea feminina, radiind sanatate si prosperitate.

Designerii au ales bucle bogate si elegante, pline de flexibilitate, adesea cu un breton pe o parte. In unele cazuri, parul este intins pe spate cu un gel pentru a obtine un look umed si texturat si lasat apoi liber, ondulat pe spate; o referinta subtila la influentele masculine evidente ale tendintei Continental Chic.

In make-up uitati de paloarea din ultimele sezoane; bronzul se intoarce si reflecta luxul matur si prosper al femeii Continental Chic. Nu este un bronz profund, ci unul mai lejer, de o sanatate stralucitoare.

Nuantele de terracotta, cu oranj la baza sunt date din plin peste obraji si tample pentru a crea o culoare vizibila, dar naturala. Glitterele sunt inlocuite de pudre mai usoare, care sunt „prinse” pe ten cu lichide bronzante pentru o stralucire patinata.

Suprapuneri jucause
Este timpul sa uitam de modelul de rochie, realizat dintr-o singura bucata, prezentat si purtat la nesfarsit in ultimii 2 ani atat pe podiumurile de prezentare cat si pe strada. Moda propune o noua complexitate in care piesele vestimentare se suprapun pentru a invoca feminitatea si libertatea de expresie.

Aceasta tendinta este inspirata de modul personal, aparent fara reguli, al lui Kate Moss, demonstrand ca o fata poate sa poarte ceea ce vrea intr-o maniera plina de incredere. O atitudine nonconformista, care celebreaza independenta femeii.

Tinutele sunt realizate din materiale moi, fluide, in tonuri pastelate, „pudrate”, roz, verde sau galben si bleu deschis. Brasierele in stil vintage si corsetele sunt purtate peste topuri mulate cu maneci lungi si tricouri albe, cu pantaloni din lana supradimensionati. Rochiilor cu taietura perfecta li se adauga bustiere din matase drapata, deseori purtate peste un alt articol sau peste lenjeria intima.

Suprapuneri jucause au un aer sublit de costum de balet. Din nou, vorbim de un amestec interesant de materiale, tesaturi si culori care imbraca corpul femeii si celebreaza o independenta vesnic prezenta.

Coafura – obligatoriu coc adunat la spate. Este cea mai lejera tendinta in coafura din sezonul primavara/vara 2006. Ca si tendinta Pretty Layering, evoca un sentiment de moda relaxata si fara probleme, dar care, in realitate, are in spate multa gandire si o planificare atenta. Cocul este o varianta usor de realizat a „chignon-ului” polisat si a bigudiurilor mari din sezonul trecut.

Parul este stralucitor si uneori ondulat inainte de a fi adunat intr-un coc ca un „pachet”, ce sta cuminte la ceafa si pune in evidenta linia lunga si eleganta a gatului. In unele cazuri, cocul anilor Â’40, realizat din suvite prinse, se intoarce, de aceasta data putin mai ciufulit, franjurat, pentru un accent „neglijent”, ce ofera individualitate. Aceasta constructie tinereasca, lejera, reflecta feminitatea hainelor suprapuse din tendinta Pretty Layering.

Machiajul pune in evidenta ochii. Creionul kohl negru, aplicat in sezonul trecut in genul star rock, este folosit acum pentru a crea un look mai rafinat, printr-o definire mai subtila a ochiului. Tusul de pleoape lichid este tras, cu precizie, de-a lungul pleoapei. Genele sunt dese si lungi, acoperite din belsug cu mascara, dar de o maniera precisa, nu neglijenta.

Uneori coltul interior al ochiului este definit cu umbre gri inchis si alb stralucitor, date fie din fard, fie din creion. Alteori intreg ochiul este luminat cu un fard nuanta terracotta stralucitoare. Sprancenele raman groase, dese, frumos si bine arcuite. Acest aspect al ochiului, bine definit, accentueaza impresia generala a unei femei puternice si independente, sofisticate, mature.

Prin aceasta noua ediție, P&G Beauty Club le-a oferit participanților șansa de a fi parte integranta a unui nou concept în lumea modei: acela de a face TRENDspotting.

Foto: P&G