Philips lanseaza cel mai rapid DVD burner din lume

Apropo.ro / 25.06.2004, 15:45
Philips lanseaza cel mai rapid DVD burner din lume
Philips Electronics a lansat primul 16-speed DVD writer din lume, care poate inscriptiona un DVD in mai putin de sase minute. Producatorul american de computere Dell va fi primul client pentru noul DVD burner, au declarat Agentiei Reuters surse familiare cu activitatea


Philips Electronics a lansat primul 16-speed DVD writer din lume, care poate inscriptiona un DVD in mai putin de sase minute.

Producatorul american de computere Dell va fi primul client pentru noul DVD burner, au declarat Agentiei Reuters surse familiare cu activitatea companiei. Philips si Dell au incheiat un parteneriat pentru a-si furniza fiecare celeilalte produsele. Philips a declarat ca intentioneaza sa produca 600.000 de dispozitive in fiecare luna. Producatorul de computere va plati intre 80 si 90 de Euro pentru fiecare DVD writer atunci cand le cumpara in cantitati mari, in timp ce utilizatorul va trebui sa plateasca in jur de 180 Euro.

Produsul, care are doua layere ce ridica capacitatea maxima de stocare pana la 8.5 gigabytes sau patru ore de inregistrare video de calitate, va fi o particularitate de baza in computerele personale pana la sfarsitul anului 2004, a declarat Philips. Pana acum burnerele 8-speed s-au aflat in top.

DVD-urile au fost proiectate pentru a stoca filme si video. Odata cu aparitia video camerelor digitale si camerelor foto digitale, consumatorii au fost tot mai mult interesati sa-si editeze inregistrarile pe un computer personal, apoi sa le stocheze pe un DVD sau sa le trimita altora.

Unitatea de stocare optica Philips, care a fost de asemenea prima cu un DVD burner 8-speed, i-a adus companiei profituri dupa o perioada in care a inregistrat pierderi ca urmare a competitiei asiatice.

www.smartnews.ro