Piața de munca spaniola, deschisa total pt români în cel mult 2 ani

Apropo.ro / 16.12.2006, 13:42
Piața de munca spaniola, deschisa total pt români în cel mult 2 ani
Muncitorii români aflați deja la munca în Spania pot intra în legalitate începând din ianuarie, daca vor solicita permisul de munca, însa pentru cel puțin un an, piața spaniola a muncii nu va fi complet deschisa românilor care vor sa lucreze în aceasta

Muncitorii români aflați deja la munca în Spania pot intra în legalitate începând din ianuarie, daca vor solicita permisul de munca, însa pentru cel puțin un an, piața spaniola a muncii nu va fi complet deschisa românilor care vor sa lucreze în aceasta țara dupa aderarea României la Uniunea Europeana.

„Am decis deja forma unui moratoriu care va fi votat vineri, referitor la deschiderea pieței spaniole a muncii pentru românii care își cauta de lucru la noi în țara. Astfel, am decis sa avem o serie de restricții privind regimul de munca al românilor în Spania timp de doi ani, însa cu posibilitatea ca acestea sa fie revizuite dupa primul an. Este, deci, o forma flexibila a moratoriului”, a declarat ministrul spaniol al muncii, Jesus Caldera Sanchez Capitan, într-o conferința de presa susținuta, sâmbata dimineața, la sediul Ministerului Administrației și Internelor (MAI).

Mediafax