Piața Țărănească de Sfântul Andrei la Muzeul Țăranului Român

De: Carmen Ulian / 30.11.2014, 14:50
Piața Țărănească de Sfântul Andrei la Muzeul Țăranului Român
Piața Tărănească și Meșter(Ești)! organizează din 28 noiembrie până în 1 decembrie 2014, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, din sos. Kiseleff nr 3 Târgul de Sfântul Apostol Andrei.

Vă așteaptă dis de dimineața până spre seară meșteri, artizani și coelcționari, dar și producători tradiționali cu bunătăți din tóate zonele țării.

Veți putea degusta diverse bunătăți de toamnă:

De post: turtă dulce și covrigi, dulcețuri și zacuști, miere și plante aromate de gradină, legume și poame de toamnă, cofeturi de post, specialități de hribi si salate de toamnă la borcan, fasole la ceaun dar si varză cu mămăligă, legume la tigaie și lipie pe gratar.

De dulce: poale-n brâu și prăjituri tradiționale, mustărie și grătare, bunătățuri la ceaun, grătare încinse si vin fiert, cafea la nisip si baclavale, brânzeturi argeșene, afumături de porc, vită sau curcan buzoiene dar și bănățene, cozonaci domnești și Cozonac Bujor, plăcintefel de fel ca într-o piață țărănească autentică.

targ sf andrei

Pescărești: produse tradiționale Deltaica: pastramă sau batog de somn, batog de crap argintiu, sardeluță marinată in ulei picant, salate de icre de stiucă și de crap, dar și borș de pește și pastrav la grătar.

Pentru cunoscători și colecționari, sunt antichități țărănești și mobilier în curtea interioară, porțelanuri, ceasuri, ibrice, sfeșnice, tablouri, aparate foto, patefoane, cărți…

Meșter(Esc)!, pentru domniile voastre, tineri artiști și meșteri populari cu bijuterii, lemn, icoane, împletituri, ii, ceramică, vestimentație, casete pictate și decorațiuni interioare, metal și sticlărie, lucrușoare croșetate, țesături, împletituri și alte meștesugăreli.

Programul este între orele 10.00 și 18.00, iar intrarea este liberă.