Piata Universitatii sprijina CNSAS-ul

De: Dragos Tanase / 03.02.2008, 15:03
Piata Universitatii sprijina CNSAS-ul
Protest in Piata Universitatii fata de decizia judecatorilor Curtii Constitutionale privind legea de functionare a CNSAS.

Peste trei sute de persoane s-au adunat, duminica dupa-amiaza, in Piata Universitatii din Capitala, pentru a protesta fata de decizia judecatorilor Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea functionarii Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS).

Manifestantii, care s-au adunat in jurul fantanii de langa Institutul de Arhitectura, poarta un un banner cu o caricatura care il prezinta pe fostul presedinte Ion Iliescu in spatele unor gratii.

Pe un alt banner este afisat mesajul "In Romania exista coruptie, dar nu sunt corupti".

Citeste mai multe pe Mediafax.ro

Curtea Constitutionala a decis, pe 31 ianuarie 2008, ca Legea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) este neconstitutionala, admitand exceptia ridicata in procesul Voiculescu – CNSAS.

Decizia, definitiva si general obligatorie, va fi comunicata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si Guvernului si va fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Tariceanu se implica

Liderul liberal, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, pe 2 februarie, la Brasov, ca PNL isi va asuma raspunderea pentru "scoaterea din impas" a CNSAS, mentionand ca a decis deja formarea unui grup de lucru, din care vor face parte Stejarel Olaru si Marius Oprea, pentru a gasi suportul legal in acest sens.