Pic şi Poc – Petele de culoare din Anticamera

Apropo.ro / 12.05.2008, 00:00
Pic şi Poc - Petele de culoare din Anticamera
În serialul de comedie de la PRO TV, Pic este spionul preşedintelui Boerescu, iar Poc - ochii şi urechile premierului Topîrceanu. Cei doi nu reuşesc niciodată să facă ceea ce şi-au propus şi cad dintr-o gafă în alta. Actorii care dau viaţă acestor per­so­naje spun că nu s-au mai întîlnit vreodată, pe pla­tourile de filmare, cu... “asemenea prostănaci”.


Miki Amilcar – Tăntălăul de lîngă preşedinte…

A fost ales de Florin Călinescu pe ultima sută de metri pentru serialul de la PRO TV. “Am aflat doar cu o seară înainte de începerea filmărilor că voi deveni unul dintre imbecilii serialului, pe nume Pic. Din fericire, în scenariu scria că voi avea drept partener un personaj şi mai fraier decît mine!”, glumeşte el.

Pic este un băiat sub acoperire. E mîna dreaptă a lui Talmeş, omul care aranjează problemele delicate ale preşedintelui Boe­rescu”, povesteşte Miki Amilcar. Cu alte cuvinte, Pic stă aproape tot timpul deghizat şi are des ocazia să se întîlnească cu iscoada premierului Topîrceanu, Poc, un personaj cu şi mai puţină minte decît el. “Pic simte nevoia să se dea cocoş în faţa lui Poc, pentru că e mai înalt şi se consideră superior. De fapt, amîndoi sînt la fel de penibili”, rîde actorul Miki Amilcar de aceste două personaje. “În realitate, e foarte greu să mimezi prostia extremă”, povesteşte actorul, care a avut inima strînsă cînd a luat acest rol. “Nu mai juca­sem aşa ceva. În plus, era şi prima colaborare cu Florin Călinescu. Din fericire, întîlnirea dintre mine şi Florin s-a produs după formula «văzut, plăcut, jucat»”. Cu alte cu­vinte, pentru Miki Amilcar, treaba pe platouri a mers strună şi fiul lui din realitate, care are 11 ani, i-a replicat la un moment dat: “Tată, asta îţi mai lipsea. În halul ăsta chiar nu te-am văzut pînă acum!”. Copilul, care locuieşte în Craiova, îi citea în avans scenariile ca să se laude la şcoală că ştie deja ce prostii urmează să facă Pic şi Poc. “Asta s-a întîmplat pînă într-o zi, cînd i-am scris pe scenarii !”, povesteşte tăticul Amilcar, care e “navetist de pro­fesie”. “Îmi văd familia doar în weekend, cînd mă duc eu la Craiova sau vin ei în Bucureşti”. Revenind la filmări, Miki s-a împrietenit la cataramă cu Cristi Botea, cel care îl interpre­tează pe Poc. “Imediat ce am aflat că am luat rolurile imbecililor din serial, am mers la o cafea. Şi s-a legat rapid o prietenie. Din păcate, pe stradă nu putem să mergem împreună pentru că nu apucăm să facem 100 de paşi fără să fim opriţi. Aşa că el mă ducea şi pe mine peste tot cu maşina. Cu alte cuvinte, am avut şofer personal pe perioada filmărilor la ”, conchide Miki Amilcar.

Cristi Botea şi gogomanul de lîngă premier
Îl ştim din foarte multe reclame, din serialul “La servici” şi a mai jucat alături de Florin Călinescu în lung-metrajul “E pericoloso sporgersi”. “De atunci, îmi tot doream să îi mai dau replica”, spune Poc din serialul “Anticamera”.

Pentru rolul Poc din serialul de la PRO TV, Florin Călinescu căuta un bărbat scund şi grăsuţ, aşa că atunci cînd Cristi Botea s-a prezent la casting n-a avut prea mari speranţe. “Din fericire însă, chiar seara, după ce fusesem la probă, am auzit că Florin Călinescu îmi apreciase interpretarea”, îşi aminteşte el. Poc este în “Anticamera” spionul premierului Topîrceanu şi, de-a lungul episoadelor, l-am văzut în chip de ţigancă, de mecanic sau întruchipînd un ofiţer SRI la patru ace.

“Probabil, faţa mea e pretabilă pentru un prostănac, motiv pentru care am mai avut rolurile unor oameni cu puţini neuroni. Dar mama mea este extrem de încîntată de Poc. Cel puţin, episodul în care m-am deghizat în ţigancă a fost pentru ea… apogeul carierei mele”, spune cu umor Cristi. “Trebuie să spun că pentru acest rol ai nevoie de poziţie, de voce şi de foarte, foarte multă culoare”. Pe Cristi Botea l-am mai văzut de curînd în “Supravieţuitorul” lui Sergiu Nicolaescu, unde a făcut parte dintr-un pluton de execuţie. Datorită rolului din “Anticamera”, Cristi a fost ales şi pentru un documentar produs de nemţi în care joacă rolul unui preot.

Anticamera
duminică, 23.00, PRO TV