Picturi inedite pe cești de cafea (Poze)

De: Gabriela Voicu / 20.05.2013, 15:00
Picturi inedite pe cești de cafea (Poze)
Cheeming Boey, un artist din California în varsta de 35 de ani a pictat deja 300 de cești pentru cafea realizate din polistiren.

Cheeming Boey, un artist din California, și-a transformat pasiunea pentru pictură într-o afacere profitabilă, scrijelind pe ceștile de cafea din polistiren diverse figuri. Bărbatul în vârstă de 35 de ani a pictat deja 300 de cești.

Picturile lui Boey sunt fie scene din viața de zi cu zi, fie creaturi mitice și portrete. Artistul a spus că înainte de a desena pe un recipient realizează schița acestuia pe o bucată de hârtie. Ulterior, el folosește un stilou pentru a reproduce desenul pe suprafața dorită.

Arta lui Cheeming Boey

Cât despre nuanțe, Boey spune că preferă mixul alb-negru, dar nu renunță definitiv la culori. Artistul a început să picteze în 2006, când a găsit într-un coș de gunoi din San Francisco o ceașcă de cafea. La sugestia unui prieten, el a pornit propria afacere, iar azi modelele din colecția sa au prețuri cuprinse între 180 și 900 de dolari.

„Stilizarea ceștilor de cafea reprezintă o provocare pentru mine. Spre deosebire de pictura pe pânză, desenul pe un recipient din poliester este mai dificil, pentru că trebuie să ai în vedere întreaga compoziție”, a explicat Cheeming Boey pe Flickr. Dacă o schiță simplă este realizată în câteva ore, un desen complex poate fi pictat în câteva luni. De-a lungul anilor, Boey a încercat să-și perfecționeze stilul, apelând la mai multe tehnici, și chiar dacă are experiență în domeniu el recunoaște că sunt momente în care își pierde concentrarea și opera sa de artă este distrusă, dar asta nu îl supără.