Piele, brocart si girafe

Apropo.ro / 10.08.2006, 12:10
Piele, brocart si girafe
Carine Roitfeld, "muza momentului", directorul editorial al revistei Vogue din Franta, care apare in toate topurile celor mai bine imbracate femei, isi defineste stilul ca fiind frantuzesc, clasic, sexy si riscant. Cu toate acestea, a zguduit lumea modei, afirmand in repetate randuri:

Carine Roitfeld, „muza momentului”, directorul editorial al revistei Vogue din Franta, care apare in toate topurile celor mai bine imbracate femei, isi defineste stilul ca fiind frantuzesc, clasic, sexy si riscant. Cu toate acestea, a zguduit lumea modei, afirmand in repetate randuri: „Urasc gentile!”. Se pare ca este printre putinele femei din lume (daca nu chiar singura) pentru care emblemele industriei gentilor de lux ca Alma de la Louis Vuitton (1.000 de dolari) sau Birkin de la Hermes (pana la 80.000 de dolari) nu inseamna mare lucru.

Cum Roitfeld este un caz singular, gentile premium se vand foarte bine in toata lumea, inclusiv la Bucuresti. Romancele nu au parte inca de Louis Vuitton, Hermes sau Prada, dar pot cumpara o geanta Lancel, Furla sau Tosca Blu, care au ajuns si pe piata romaneasca.

Daca acum cativa ani geanta trebuia cu orice pret asortata cu pantofii, tendintele actuale s-au inversat si permit femeilor sa-si aleaga intai geanta, in jurul careia sa isi cumpere restul tinutei. „De aici si atentia sporita a cumparatoarelor, care se uita in primul rand dupa genti sic si de calitate superioara”, explica Olivia Popescu, Brand Manager Lancel.

Tot ea caracterizeaza compania prin fraza „luxul accesibil”, spunand ca stilul nu este neaparat sobru, ci mai degraba „clasic sic”.

Gamele sau liniile de la Lancel nu variaza, ci sunt doar imbunatatite, culorile schimbandu-se in functie de ceea ce se poarta. „Lancel este recunoscuta in afara prin culoarea rosu a gentii Elsa, best-sellerul marcii”, adauga Olivia Popescu. Dar pentru colectia primavara-vara de anul acesta culorile sunt coral, bujor, lavanda sau alb clasic si galben sau portocaliu pentru bagaje. Pentru sezonul acesta exista si „beach bags” sau genti sport.

Target