Pierderi pentru Fiat

Apropo.ro / 31.07.2002, 13:21
Pierderi pentru Fiat
Grupul industrial Fiat a anunțat ca a înregistrat pentru trimestul al doilea, pierderi operaționale în valoare de 127 milioane de euro. Fiat a raportat un profit neimpozitat de 28 de milioane de euro, fața de cel de 317 milioane de euro înregistrat în perioada similara a


Grupul industrial Fiat a anunțat ca a înregistrat pentru trimestul al doilea, pierderi operaționale în valoare de 127 milioane de euro.

Fiat a raportat un profit neimpozitat de 28 de milioane de euro, fața de cel de 317 milioane de euro înregistrat în perioada similara a anului trecut, cînd a cîștigat 671 milioane de euro prin vînzarea unei treimi a diviziei Ferrari catre un grup de banci de investiții.

Dupa impozitare, pierderile nete ale grupului Fiat s-au ridicat la 34 de milioane de euro, comparativ cu profitul de 190 de milioane de euro de anul trecut.

Scaderea vînzarilor de pe piețele din Europa și America Latina au redus veniturile diviziei Fiat Auto pentru perioada aprilie-iunie cu 15%, pîna la valoare de 5,78 de miliarde de euro. În perioada similara a anului 2001, divizia a raportat un profit operațional de 19 milioane de euro.

De altfel, o serie de analiști se așteptau la o continuare a declinului activitații sale, dupa ce, în primul trimestru al anului, producatorul de autovehicule a raportat pierderi de 429 milioane de euro.

La sfîrșitul saptamînii trecute, centrele de asamblare din Italia ale Fiat Auto au fost închise, pentru o vacanța de trei saptamîni, urmînd ca dupa reluarea lucrului, în perioada 19 august-22 septembrie, producatorul sa disponibilizeze temporar un numar de 21.700 de angajați, reprezentînd cea mai mare parte a forței de munca de pe piața autohtona. De asemenea, Fiat va închide, în intervalul menționat, cinci centre de producție.

Iveco, divizia de autocamioane a companiei Fiat, a încheiat al doilea trimestru cu un profit operațional de 25 de milioane de euro, mai redus cu 61 milioane de euro fața de anul trecut, ca urmare a declinului înregistrat de piața europeana. Veniturile au crescut cu cinci procente, pîna la 2,41 de miliarde de euro.

Divizia de echipamente agricole și pentru construcții CNH a raportat un profit operațional de 131 milioane de euro, în scadere fața de cel de anul trecut, de 172 de milioane de euro.

Ferrari a încheiat al doilea trimestru al anului cu un profit operațional de 28 de milioane de euro, cu aproximativ un milion de euro mai mult în comparație cu anul 2001, în contextul în care veniturile au crescut cu 12%, pîna la 334 milioane de euro. La începutul acestui an, producatorul de mașini sport a lansat pe piața americana automobilele marca Maserati.

Toro, compania de asigurari deținuta în întregime de grupul Fiat, a încheiat al doilea trimestru cu pierderi operaționale în valoare de 10 miliarde de euro, fața de profitul de 20 de milioane de euro din aceeași perioada a anului trecut, iar valoarea portofoliului de investiții s-a redus cu 107 milioane de euro.

Sursa: www.mediafax.ro

Tags: