Piesa „Blurred Lines” care a avut mare succes pe plan internaţional, e un plagiat!

Apropo.ro / 11.03.2015, 18:00
Piesa
Un judecător american a decis marţi că moştenitorii cântăreţului Marvin Gaye, decedat în 1984, trebuie să primească despăgubiri de 7,4 milioane de dolari de la Robin Thicke şi Pharrell Williams, acuzaţi că au plagiat o piesă a legendei casei Motown atunci când au înregistrat piesa "Blurred Lined".

Tribunalul Districtual din Los Angeles a dat dreptate Fundaţiei Marvin Gaye, considerând că anumite fragmente din single-ul „Got to Give It Up”, lansat de Marvin Gaye în 1977, au fost preluate de Robin Thicke şi Pharrell Williams în cântecul lor R&B din 2013 care a avut mare succes pe plan internaţional.

Juraţii americani au decis că moştenitorii cântăreţului Marvin Gaye trebuie să primească daune efective în valoare de 4 milioane de dolari, dar şi suma de 3,4 milioane de dolari, ca parte a încasărilor obţinute de Thicke şi Williams, în urma încălcării legii drepturilor de autor din Statele Unite.

Robin Thicke şi Pharrell Williams nu au fost prezenţi în sala de judecată la pronunţarea deciziei. Detalii, pe Mediafax.ro