Piese BMW si GM – produse la Timisoara

Apropo.ro / 01.02.2002, 11:32
Piese BMW si GM - produse la Timisoara
Compania ContiTech, membra a concernului german Continental AG, intenționeaza sa investeasca, la Timișoara, suma de 12 milioane de euro în producția de curele de transmisie pentru constructorii auto General Motors și BMW ContiTech a primit, recent, din partea

Compania ContiTech, membra a concernului german Continental AG, intenționeaza sa investeasca, la Timișoara, suma de 12 milioane de euro în producția de curele de transmisie pentru constructorii auto General Motors și BMW

ContiTech a primit, recent, din partea Consiliului Local, o suprafața de teren în perimetrul parcului industrial din cartierul timișorean Freidorf. Suprafața acoperita este de doua hectare, iar numarul timișorenilor care vor fi angajați la noua fabrica este de 200. Producția va fi susținuta de doua linii tehnologice moderne, prima urmînd sa fie instalata în acest an, iar cea de-a doua în 2003.

În parcul industrial Freidorf și-au mai asigurat prezența companiile Kromberg&Schubert România, profilata pe producția de cabluri electrice pentru autoturisme, Metal Wingert, care realizeaza tîmplarie din aluminiu, precum și producatorul de ciment La Farge Romania.

Primaria municipiului Timișoara deține în parcul industrial o suprafața de 60,5 hectare de teren pe care vrea sa o concesioneze, la un tarif modic, investitorilor. „Ideea de baza este aceea ca nu din renta anuala vor proveni adevarații bani, ci din o parte din impozitul pe salariile celor care vor lucra acolo”, a declarat viceprimarul Dorel Borza.

Sursa: www.mediafax.ro

Tags: