Piese pentru Mercedes la Bistrita

Apropo.ro / 19.02.2002, 10:18
Piese pentru Mercedes la Bistrita
Compania germana Leoni AG va produce la Bistrița seturi de cablaje auto care vor intra în componența automobilelor Mercedes A Classe, a declarat Katja Eckert-Hessing, responsabil al departamentului de relații cu presa din cadrul grupului german Producția-pilot va

Compania germana Leoni AG va produce la Bistrița seturi de cablaje auto care vor intra în componența automobilelor Mercedes A Classe, a declarat Katja Eckert-Hessing, responsabil al departamentului de relații cu presa din cadrul grupului german

Producția-pilot va începe în România pîna la mijlocul anului 2002, în hale închiriate. Producția de serie este programata pentru anul 2004 și se va realiza într-o noua fabrica reprezentînd o investiție de circa 20 de milioane de euro.

Ioan Georgiu, viceprimarul orașului Bistrița, a declarat, recent, ca lucrarile de construcție a fabricii de cabluri electrice vor începe pîna cel tîrziu în luna martie. Primaria a oferit pentru realizarea proiectului trei hectare de teren, alaturi de o serie de facilitați privind plata impozitului pe cladiri și a altor taxe locale. De asemenea, autoritațile locale au facilitat achiziționarea de catre Leoni, de la o persoana fizica, a înca patru hectare de teren. Fabrica va avea circa 3.000 de angajați, dintre care 80% vor fi femei.

Hotarîrea Consiliului Local stabilește ca investiția sa înceapa în termen de un an de la semnarea documentelor oficiale, iar finalizarea acesteia sa aiba loc în patru ani.

În paralel cu proiectul din România, grupul german va construi o fabrica de cablaje în localitatea ucraineana Stryj, pentru care va investi aproximativ 40 de milioane de euro. Producția aceste unitați va fi destinata în mare parte echiparii noului model Opel Astra, a precizat Katja Eckert-Hessing. Și în cazul acestei fabrici se are în vedere ca producția-pilot sa înceapa pîna la jumatatea anului în curs, de asemenea, în hale închiriate, producția de serie urmînd sa fie demarata la mijlocul anului 2003.

În România, grupul german este prezent de mai multa vreme prin divizia Leoni Wiring Systems, care deține la Arad o fabrica de cablaje electrice auto, deschisa în urma cu peste doi ani, unde produce pentru mari firme auto, între care Land Rover, Rover și AGCO.

Grupul are la nivel mondial un numar de peste 16.000 de angajați.

Sursa: www.mediafax.ro

Tags: