Pink, fata zglobie a… tatei

Apropo.ro / 02.07.2002, 11:41
Pink, fata zglobie a... tatei
Are cercei în ambele sfîrcuri și într-o perioadă s-au vehiculat zvonuri că și-a vopsit pînă și părul pubian în roz (culoarea ei preferată). Cu toate acestea, Pink și-a cîștigat numeroșii fani nu numai prin


Are cercei în ambele sfîrcuri și într-o perioadă s-au vehiculat zvonuri că și-a vopsit pînă și părul pubian în roz (culoarea ei preferată). Cu toate acestea, Pink și-a cîștigat numeroșii fani nu numai prin excentricități, ci în primul rînd prin muzica ei.

Numele ei adevărat este Alecia Moore. Porecla de Pink a primit-o cînd era copil pentru că se îmbujora ori de cîte ori se vorbea despre ea. S-a născut pe 8 septembrie 1979, la Doylestown, lîngă Philadelphia.

A crescut într-o familie de muzicieni: tatăl ei obișnuia să-i cînte la chitară melodiile lui Bob Dylan. La vîrsta de 13 ani, Pink era deja o figură cunoscută pe scenele cluburilor din Philadelphia, mai întîi ca dansatoare, apoi ca backing vocals într-o trupă de hip-hop.

La 14 ani a început să-și scrie singură cîntecele; în același an, un DJ local a plăcut-o și a lăsat-o să cînte în fiecare vineri seară pe scena clubului Fever.

Norocul îi surîde însă atunci cînd un director de la MCA o ascultă și îi propune să intre într-o trupă R&B. Deși viața acestei trupe este scurtă, Pink și-a făcut deja intrarea în lumea muzicii și este remarcată de formația Choice, adeptă a aceluiași gen, R&B.

Nici aici nu rămîne prea multă vreme, însă Pink își formează propriul stil și semnează un contract cu casa de discuri LaFace.

Urmează hituri precum „There You Go”, „Get the Party Started”, „DonOt Let Me Get Me”, care o propulsează rapid la statutul de vedetă. Ce-și dorește Pink? „Prin muzica mea o să-i fac pe oameni s-o uite pe Madonna”.

Într-una dintre fanteziile ei preferate visează să se arunce într-un bazin plin… de jeleu cu aromă de pepene roșu!

Îi plac rozul și verdele

Întrebată ce trebuie să facă un bărbat ca să obțină o întîlnire, Pink a răspuns amuzată: „Să vorbească cu tata!”

I-ar plăcea să facă un duet cu Steve Tyler, solistul de la Aerosmith

Idoli din muzică: Eminem, Madonna, Mary J. Blige, Janis Joplin

A luat lecții de muzică timp de patru ani

Își descrie stilul ca pe un amestec de mai multe genuri

Prima dată cînd și-a auzit piesa difuzată la radio se afla în mașină.

De bucurie, s-a dat jos și a făcut o tumbă chiar în mijlocul străzii „Split Personality” este cîntecul ei preferat

Primul concert la care a asistat a fost unul cu Billy Joel

Sursa:ProTv Magazin

Tags: