Pink Floyd lansează prima piesă nouă din ultimele decenii pentru a sprijini Ucraina (Video)

De: Nicoleta Lepădatu / 08.04.2022, 12:22
Pink Floyd lansează prima piesă nouă din ultimele decenii pentru a sprijini Ucraina (Video)

Pink Floyd lansează prima piesă nouă din ultimele decenii, alăturându-se efortului altor artiști în strângerea de fonduri pentru a sprijini Ucraina.

Noua piesă, intitulată „Hey, Hey, Rise Up”, conține o mostră a lui Andriy Khlyvnyuk, cântărețul trupei ucrainene Boombox și este prima piesă originală a trupei care a fost lansată de la albumul lor din 1994, „The Division Bell”. Toate veniturile din cântec vor merge către Ukraine Humanitarian Relief.

Un comunicat de presă dezvăluie că Pink Floyd – care îi include pe David Gilmour, Nick Mason, Guy Pratt (bas) și Nitin Sawhney (clape) pentru piesă – a înregistrat „Hey, Hey, Rise Up” pe 30 martie a acestui an. Videoclipul este regizat de Mat Whitecross.

David Gilmour a spus într-o declarație de presă: „Sper că piesa va primi un sprijin important și publicitate pe măsură. Vrem să strângem fonduri pentru organizații de caritate umanitare și să ridicăm moralul celor afectați de război. Vrem să ne exprimăm sprijinul pentru Ucraina și, în acest fel, să arătăm că cea mai mare parte a lumii consideră că este total greșit ca o superputere să invadeze țara democratică independentă care a devenit Ucraina.”

Cântărețul, care are familie ucraineană, a adăugat: „Noi, la fel ca mulți, am simțit furia și frustrarea acestui act josnic asupra unei țări democratice independente, pașnice, care a fost invadată și poporul său ucis de către una dintre cele mai mari puteri din lume.”

Discutând despre crearea piesei, Gilmour a adăugat: „Am înregistrat piesa și videoclipul în hambarul nostru, unde am făcut toate transmisiunile live ale familiei Von Trapped în timpul carantinei la nivel mondial. Este aceeași cameră în care am făcut „Barn Jams” cu Rick Wright în 2007. Janina Pedan a făcut decorul într-o zi și l-am avut pe Andriy cântând pe ecran în timp ce înregistram, așa că noi patru aveam un vocalist, deși nu unul care a fost prezent fizic cu noi.”

Gilmour a mai povestit despre cum a cântat cu trupa lui Khlyvnyuk în 2015, ca parte a unui concert în beneficiul mișcării Belarus Free Theatre, și cum solistul se afla la jumătatea unui turneu din SUA cu Boombox în februarie, când s-a întors în țara natală pentru a lupta în prima linie împotriva rușilor.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Brad Pitt va redeschide studioul de înregistrări legendar de pe proprietatea sa din Franța, unde Pink Floyd a lucrat la „The Wall”

Concertele anului: ce artiști vor veni în România în 2022

Tags: