Piperul negru ține grăsimea sub control

De: Mihaela Enache / 12.11.2013, 16:00
Piperul negru ține grăsimea sub control
Cercetătorii au oferit o explicație lung căutată pentru efectele benefice de luptă împotriva grăsimii ale piperului negru.

Studiul punctează că piperina – substanța cu gust picant care dă piperului negru gustul său caracteristic – este cea responsabilă, aceasta putând bloca formarea de noi celule grase.

Soo-Jong Um, Ji-Cheon Jeong și colegii lor descriu studii anterioare, indicând faptul că piperine reduce nivelul de grăsime din sânge și are și alte efecte benefice pentru sănătate.

Piperul negru și planta de piper negru este folosită de secole în medicina tradițională estică pentru a trata problemele gastrointestinate, durerile, inflamațiile și alte tulburări.

În ciuda istoriei medicinale lungi, oamenii de știință știu puține despre cum piperina funcționează la nivel molecular mai profund.

Studiile de laborator și modelele de calculator au arătat că piperina interferează cu activitatea genelor care controlează formarea de noi celule grase.

În acest sens, piperina poate porni o reacție metabolică în lanț, care ajută la menținerea grăsimilor în control și în alte moduri.

Grupul cercetătorilor sugerează că această constatare ar putea duce la o utilizare mai largă a piperinei sau a extractului de piper negru în lupta împotriva obezității și bolilor asociate.