Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi la HBO

Apropo.ro / 17.02.2012, 11:12
Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi la HBO
Chiar dacă ultimii ”Piraţi" sunt ultimii şi în topul încasărilor, numai faţă de primele trei părţi, au strâns şi ei bani frumoşi, motiv de gândire profundă pentru producători la încă una sau chiar două continuări ale aventurilor celebrului Jack Sparrow.

Niciun film cu piraţi de până la saga „Piraţii din Caraibe” nu a atins asemenea încasări, genul însuşi părea pe ducă. „Hook”-ul lui Steven Spielberg, din 1991, cu ale lui 119 milioane de încasări, nu reprezenta o încurajare prea mare. Cu toate astea, Walt Disney Pictures şi-a riscat banii pe o poveste „încâlcită” şi un actoraş independent care se făcuse remarcat în câteva fimuleţe ciudate şi cu buget redus: Johnny Depp.

Acum, la 6 ani de la primele acte de piraterie, saga a depăşit un miliard în încasări, iar Depp a intrat şi el în rândul actorilor agasaţi de paparazzi. Atât de tare, încât pe o stradă din cartierul în care stătea, acum ceva vreme, împreună cu Vanessa, locuitorii, obosiţi de tsunami-ul de jurnalişti ahtiaţi după instantanee, au pus un afiş la capătul străzii: „Johnny Depp nu locuieşte aici!”. Dar să ne reîntoarcem la „Piraţi”. Oren Aviv, director de producţie la Walt Disney Pictures, a declarat în momentul lansării peliculei „Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi” că speră că acesta va fi începutul unei frumoase trilogii. Scenaristul Terry Rossio munceşte deja la poveste, iar studiourile au în plan să filmeze simultan episoadele 5 şi 6, prevăzute să vadă „lumina” cinematografelor în 2013 respectiv 2014. Pentru episoul 4, acelaşi scenarist recunoaşte că i-a cerut ajutorul lui Depp: „Fără el, povestea ar fi fost complet diferită. El îl cunoaşte atât de bine pe Jack Sparrow încât e suficient să-şi asculte instinctul şi ideile. Johnny trăieşte acest personaj, în timp ce eu nu încerc decât să mi-l imaginez”.

Mioara Tronaru

FOTO: © WALT DISNEY PICTURES/JERRY BRUCKHEIMER FILMS. All rights reserved

Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi se difuzează duminică, 20.00, la HBO (program tv).