Pisicuța de Aur, premiul care face concurență Palm dOr

De: Marian Andrei / 31.08.2012, 17:10
Pisicuța de Aur, premiul care face concurență Palm dOr
Iubitorii grațioaselor feline au acum un nou punct de reper: Festivalul filmului despre pisici, început ieri în localitatea americană Minneapolis va "decreta" care sunt cele mai bune filme cu și despre pisici.

Devenite deja o nouă formă de artă, clipurile cu pisici atrag tot mai des interesul internauților și adună milioane de vizualizări pe Youtube sau alte site-uri specializate.

Pentru „finala”Cat Video Film au fost selectate 70 de clipuri cu pisici iar câștigătorul va primi marele premiu, Pisicuța de Aur, echivalentul unui Palm dOr de la Cannes.

Suicide Cat ratează o săritură

Unele dintre filmulețele participante au chiar mai multe vizualizări decît numărul spectatorilor veniți să vadă la cinema producții de la Hollywood. Un bun exemplu este clipul de 30 de secunde intitulat „O pisică foarte supărată„, care a adunat aproape 80 de milioane de vizualizări în șase ani.

Și animațiile cu pisici au succes

Un alt favorit pentru câștigarea Pisicuței de Aur este un videoclip unde protagonistul nici măcare nu este o pisică adevărată, ci o animație: celebra Nyan Cat, care a strâns, la rândul li, peste 79 de milioane de vizualizări.

Pisică în slow motion

Nu trebuiesc subestimate nici șansele unor alte clipuri, cum ar fi cel în care o pisică protectoare își îmbrățișează puiul în timpul somnului. Filmul a fost postat anul trecut și a strîns un milion de accesări chiar din prima zi.