Pistol de start interzis la o cursă școlară pentru că… ar speria copiii

De: Marian Andrei / 27.06.2012, 15:00
Pistol de start interzis la o cursă școlară pentru că... ar speria copiii
O școală primară din Marea Britanie a angajat, pentru o zi cu activități sportive, starterul oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra, însă Consiliul de Sanătate și Siguranță a localității i-a interzis acestuia să dea startul cu clasicul pistol pe motiv că ar speria elevii.

Dorind să sublinieze că este o ocazie deosebită, Școala primară Gartochan din Dunbartonshire l-a angajat, pentru o zi, pe starterul oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra, Allan Bell, pentru a da startul curselor desfășurate cu ocazia unei zile a sportului organizată de școală.

Însă, oficialii școlii nu au luat în calcul că localitatea are un Consiliu pentru Sănătate și Siguranță, care i-a interzis celebrului starter să folosească metoda consacrată de a da startul curselor, pe motiv că acest lucru ar speria elevii. Mai mult, consiliul a propus și o soluție: Allan Bell să folosească sunetul unui pistol înregistrat pe un iPod.

În cele din urmă, la propunerea lui Bell, care a dat startul în cariera sa la mai mult de 25.000 de curse, s-a folosit un claxon.

Cei mai dezamăgiți de decizia Consiliului s-au arătat părinții elevilor, care au calificat propunerea drept „bizară” și au acuzat autoritățile că „îsi dau cu stângul în dreptul”, nefiind în stare să organizeze un eveniment.

Unul dintre părinți, care a dorit să ramână anonim, a declarat că „oricine crede că un copil ar putea fi speriat de folosirea unui pistol de start nu a participat niciodată la o petrecere dată cu ocazia aniversării unui copil de trei ani”.

Allan Bell nu a dorit să comenteze decizia consiliului, arătând doar că a acceptat invitația de a da startul în curse pentru că are rude în apropierea localității care „au făcut lobby” pentru acest lucru.