Piton prăjit, sushi panda şi steak de vită gătit de un copil

De: Cristiana Trifu / 25.04.2018, 13:42
Piton prăjit, sushi panda şi steak de vită gătit de un copil
Ediţia de marţi seară a emisiunii ,,Chefi la cuţite” a inclus în meniu toate ingredientele: chefii au jurizat dur, s-au amuzat în culise, dar şi în platou şi au încercat să ghicească cine se află în spatele farfuriilor misterioase de pe bandă. “Un iranian înalt cu rochie”, “un cioban fotbalist”, sau “vărul lui Angie de la Bârgău” au fost doar o parte dintre presupunerile de la masa jurizării, însă concurenţii care s-au aflat aseară în platoul celui mai iubit culinar au fost cu totul şi cu totul diferiţi. Surprinzători prin apariţie, pasionaţi de gătit, juniori talentaţi şi oameni cu o poveste de viaţă impresionantă, toţi şi-au încercat norocul în competiţia gustului. Tot aseară, chefii s-au întrecut în provocările ruletei, care le-a impus să respecte fiecare pedeapsă pe care o extrag. Dacă chef Florin Dumitrescu a jurizat fără să vorbească, folosindu-se semne şi de grimase, chef Cătălin Scărlătescu a degustat preparate purtând o coroniţă de zână pe cap.

Piton prăjit cu sos mata şi ghimbir a fost, cu siguranţă, cel mai inedit preparat al serii. Hilda Ioniţă este curajoasa concurentă ce le-a propus chefilor o reţetă din ţara sa de origine, Indonezia, sperând că juraţii vor fi suficient de noncomformişti încât să-i acorde votul de încredere. Textura cărnii i-a intrigat pe Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu, care au crezut că degustă crocodil gătit chiar de un ,,călugăr budist”. Cu toate acestea, aroma bogată a reţetei tradiţional asiatice şi prospeţimea ingredientelor i-au convins pe cei trei chefi că Hilda merită să ajungă în etapa următoare a show-ului. Un alt preparat din aceeaşi bucătărie asiatică a fost reinterpretat de una dintre concurente într-o variantă simpatică de plating: a gătit sushi, pe care i-a aşezat pe farfurie sub forma unei familii de ursuleţi panda. Chiar dacă chef Scărlătescu a încurajat-o acordându-i un cuţit, nu a fost îndeajuns pentru a o trece pe concurentă mai departe.

La doar 1,35 m şi 26 de ani, Irina Bardiţa le-a arătat chefilor că este suficient de talentată pentru a le încânta papilele gustative, în ciuda faptului că ajunge cu greu la bancul de lucru. A intrat în competiţie pentru a învăţa, dar şi pentru a-i demonstra iubitului bucătar că se pricepe cel puţin la fel de bine în domeniul culinar, reuşind să obţină în etapa jurizării pe nevăzute un cuţit binemeritat şi toată aprecierea chefilor. În meniul competiţiei de aseară, o altă junioare de doar 9 ani a demonstrat că pasiunea pentru bucătărie poate începe încă din copilărie. Sofia Ciocan cântă la pian, a jucat în filme alături de Stela Popescu, a făcut şcoala de televiziune şi a învăţat să gătească reţetele preferate ale părinţilor. Micuţa i-a lăsat fără replica pe cei trei juraţi, atât prin savoarea preparatului pe care a ales să-l gătească, steak de vită, cât şi prin degajarea cu care a intrat într-o competiţie unde emoţiile dau în clocot în fiecare etapă: ”Mi-a lăsat impresia că aţi născut-o deja mare.”, a afirmat Cătălin Scărlătescu. Talentul Sofiei a calificat-o mai departe în concurs, unde se va confrunta cu oameni a cărui experienţă în bucătărie este mai mare ca vârsta ei, dar acest lucru nu a descurajat-o deloc.

Săptămâna viitoare, luni şi marţi de la ora 20:00, degustările şi analizele preparatelor continuă, în alte două ediţii de poveste ale show-ului ,,Chefi la cuţite”. Oameni care au făcut din gătitul cu pasiune un stil de viaţă, multe poveşti impresionante, dar şi multe farfurii care îi vor convinge pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu se vor afla în meniul de care telespectatorii Antena 1 se vor bucura şi în ediţiile următoare.