Piturca, aranjamente in „Valiza” lui Becali (Adevarul)

Apropo.ro / 29.01.2009, 11:34
Piturca, aranjamente in
Selectionerul echipei nationale era complice cu finantatorul Stelei in cazul oferirii unor stimulente financiare date unor echipe, scrie Adevarul.

Victor Piturca, judecat in dosarul „Valiza”, ii dadea sfaturi lui Gigi Becali ce jucatori sa foloseasca la Steaua, in timp ce echipa nationala inregistra esec dupa esec.

"Colegi" in dosarul „Valiza”, Becali si Piturca au ingropat securea razboiului iscat in 2004 intre ei. Mai mult, Piti a devenit sfatuitorul de taina al finantatorului Stelei.

Conform interceptarilor telefonice realizate de DNA in cazul „Valiza”, Piturca nu se sfia sa-i spuna lui Becali ca ar fi fost bine sa „premieze” si echipa Pandurii Tg. Jiu, unde activa chiar fiul sau, Alexandru Piturca. Practica stimularii financiare a unor echipe este interzisa de Federatia Romana de Fotbal.

Discutie intre Gigi Becali si Victor Piturca
27 aprilie 2008, la ora 13.47

Cu o zi inainte de discutia celor doi, Steaua a urcat pe prima pozitie din campionatul intern cu 72 de puncte, dupa ce a invins Universitatea Craiova (2-1), iar CFR a facut egal 0-0 la Dacia Mioveni si a coborat pe pozitia secunda cu 70 de puncte.

Gigi Becali: Ai ceva bani pe-acasa?
Victor Piturca: Bani?
Becali: A?
Piturca: Nu prea. De ce?
Becali: Imi trebuie mie!
Piturca: Pai cat iti trebuie?
Becali: Vreo doua-trei sute (sute de mii de euro – n.r.).
Piturca: A! N-am atat!
Becali: Patru sute.
Piturca: Ce dracu’ faci cu ei?
Becali: Ce…
Piturca: A! Iti trebuie tie, da!
Becali: Pai imi trebuie mie, nu?
Piturca: Da!
Becali: Ce, esti nebun la cap? Nu?
Piturca: Mda!
Becali: Pai ce ba! Eu sa-mi bag p… in ma-sa, Piti, daca nu stii…. la Craiova un milion a dat aia, CFR-ul (cu o zi inaintea discutiei, pe 26 aprilie 2008, Universitatea Craiova a jucat cu Steaua Bucuresti si a pierdut cu scorul de 1- 2-  n.r.).

Mai multe detalii despre cazul "Valiza", pe Adevarul.ro.

 

Sursa foto: MediafaxFoto