Piturca condamna huligansimul de pe stadioane

De: Mirel Mircea / 25.02.2008, 14:26
Piturca condamna huligansimul de pe stadioane
Victor Piturca a tinut sa faca precizari suplimentare referitoare la incidentul, de vineri seara, pe care l-a avut cu un suporter dinamovist

Victor Piturca a tinut sa faca precizari suplimentare referitoare la incidentul de vineri seara, din parcarea stadionului Dinamo, pe care l-a avut cu un suporter dinamovist.

"Randurile de mai jos se doresc a fi o clarificare nu numai a celor intamplate dupa meciul de campionat jucat vinerea trecuta intre FC Dinamo Bucuresti si FC Ceahlaul Piatra Neamt, ci si, indeosebi, a atitudinii pe care o voi avea intotdeauna in asemenea nefericite cazuri. Asta, intr-un context in care presa nu a relatat, integral si conform cu realitatea, cele ce s-au petrecut in seara respectiva.

Concret, fiind foarte relaxat si calm, m-am indreptat, la aproximativ un sfert de ora dupa incheierea partidei, spre masina pe care o parcasem langa unul dintre gardurile parkingului oficial. In zona respectiva se aflau mai multi suporteri dinamovisti, unul dintre ei (dar care nu cred ca era suporter al echipei Dinamo) adresandu-mi injurii de o incredibila trivialitate, cu trimitere directa la mama mea. Desi ar fi trebuit sa reactionez, mi-am pastrat calmul si am demarat, pentru ca, in momentul in care ieseam pe poarta stadionului, acelasi individ sa mi se adreseze aproximativ in aceeasi maniera.

Firesc, n-am mai suportat nici comportamentul acelui huligan, nici, mai ales, pasivitatea totala de care au dat dovada politistii si jandarmii aflati in zona.

O pasivitate pe care o consider anormala si, in egala masura, inadmisibila si condamnabila. Nu are importanta (apropo de ceea ce au scris unele ziare) cat castigi, pentru ca, inainte de toate, esti om. Iar ca orice om, ai pretentia ca oamenii legii sa-si faca datoria si sa te protejeze atunci cand esti supus unor abuzuri, fie ele si doar verbale.

Sa fie foarte clar: n-o sa fiu niciodata sclavul presei, al suporterilor sau al altcuiva. Am personalitate si nu permit, asa cum n-o sa permit vreodata, nimanui sa se comporte fata de mine asa cum s-a comportat, iata, acel derbedeu, protejat, ce-i drept, de lipsa de reactie a celor care aveau datoria sa intervina.

Drept care, pe aceasta cale, lansez un apel public catre Politie, Jandarmerie si celelalte firme sau institutii abilitate sa actioneze in consecinta, pentru a preveni producerea sau escaladarea unor asemenea conflicte, care, personal, imi provoaca o reala repulsie, dar care pot avea finaluri neasteptate si nedorite", se arata in comunicatul pe care Victor Piturca l-a postat pe siteul FRF.

La finalul partidei Dinamo – Ceahlaul, Piturca a avut un schimb de replici foarte dure cu un fan dinamovist, care ii reprosa faptul ca nu l-a luat la "nationala" pe dinamovistul Pulhac in locul stelistului Nesu.