Pițurca: E greu sa învingi aceeași echipa de doua ori

Apropo.ro / 03.06.2007, 12:19
Pițurca: E greu sa învingi aceeași echipa de doua ori
Selecționerul Victor Pițurca a declarat ca pentru reprezentativa României va fi greu sa învinga Slovenia de doua ori în interval de patru zile, însa spera ca elevii sai sa se concentreze și pentru jocul de miercuri, de la Timișoara, în care nu a exclus posibilitatea

Selecționerul Victor Pițurca a declarat ca pentru reprezentativa României va fi greu sa învinga Slovenia de doua ori în interval de patru zile, însa spera ca elevii sai sa se concentreze și pentru jocul de miercuri, de la Timișoara, în care nu a exclus posibilitatea de a folosi câțiva jucatori noi.

Pițurca a explicat ca mai mulți jucatori au acuzat probleme medicale dupa partida de sâmbata cu Slovenia. „E greu sa învingi în patru zile aceeași echipa de doua ori, dar sper ca baieții vor fi motivați și vor lua și cele trei puncte de la Timișoara. S-ar putea sa mai apara la Timișoara doi, trei jucatori, la fel ca la meciul cu Luxemburg. Vom vedea în aceasta seara care sunt problemele, pentru ca foarte mulți jucatori s-au plâns dupa acest meci”, a punctat Pițurca, transmite trimisul MEDIAFAX.

Selecționerul se așteapta ca jocul de miercuri, de la Timișoara, sa fie la fel de greu ca partida de la Celje, însa a subliniat ca mizeaza și pe sprijinul suporterilor în lupta pentru cele trei puncte: „La Timișoara va fi la fel ca azi, adica extrem de greu, dar mizam pe suporterii noștri de acolo. Și azi fanii care au venit aici au fost formidabili. Acum îmi doresc trei puncte la Timișoara. Nu se mai pune problema sa ne mulțumim cu patru puncte în aceasta dubla, mai ales ca și bulgarii au câștigat în deplasare”.

Victor Pițurca a facut referire și la eliminarea atacantului Daniel Niculae, din minutul 79, când a primit direct cartonașul roșu, la fel ca fundașul sloven Bostjan Cesar, cu care s-a îmbrâncit la marginea terenului, și a menționat ca și-a avertizat jucatorii înainte de meci ca arbitrul scoțian Stuart Dougal este foarte „darnic” în privința cartonașelor. „Ne așteptam la multe galbene, i-am atenționat pe jucatori ca arbitrul scoțian abunda în cartonașe, însa ce mai conteaza pâna la urma? A știut și Daniel Niculae de faptul ca scoțianul da cartonașe. Niculae a greșit prin gestul lui, i-am și zis asta acum, dar eu oricum cred ca nu merita roșu. Nu se impunea eliminare la o faza de genul asta. Pacat, pentru ca aș fi avut nevoie de serviciile lui la Timișoara”, a spus Pițurca.

Reprezentativa României a învins, sâmbata, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-0), echipa naționala a Sloveniei și a trecut pe primul loc în clasamentul grupei G a preliminariilor Euro-2008. România va întâlni din nou Slovenia miercuri, 6 iunie, într-un meci ce se va disputa pe stadionul „Dan Paltinișanu”, din Timișoara, la ora 21.00.

Mediafax