Piturca: Putem sa ne calificam

Apropo.ro / 03.12.2007, 10:47
Piturca: Putem sa ne calificam
Victor Piturca este convins ca "tricolorii" pot sa se califice in sferturile Campionatului European din 2008
Victor Piturca este convins ca "tricolorii" pot sa se califice in sferturile Campionatului European din 2008, desi vor intâlni in grupa C Olanda, Italia si Franta.

"Vor fi jocuri din care putem sa ne calificam, dar putem sa venim si fara niciun punct. Cu atât mai mare ar fi meritul daca am reusi sa iesim din aceasta grupa si putem realiza acest lucru. Sunt ferm convins ca putem sa facem acest lucru", a spus Piturca, dupa tragerea la sorti a grupelor Euro-2008 ce a avut loc, duminica, la Lucerna.

Piturca a admis ca grupa C, din care face parte România, este "cea mai grea" de la turneul final din Austria si Elvetia, dar si una "frumoasa". "Am avut ghinionul sau norocul sa cadem in aceasta grupa, nu stiu. Insa astia sunt adversarii, iar eu spun ca este o grupa frumoasa. Avem si vom avea o experienta frumoasa, jucam cu campioana mondiala, cu vicecampioana mondiala, cu Olanda pe care o cunoastem foarte bine, o echipa cu jucatori formidabili. România a demonstrat contra unor adversari extrem de puternici ca poate sa joace la acest nivel si poate sa invinga. Sper sa fim la cea mai buna forma fizica si psihica si, de ce nu?, sa trecem de nivelul acestei grupe. Jucatorii trebuie sa fie motivati la orice meci la fel", a declarat selectionerul României.

Victor Piturca a mai spus ca pentru România este un avantaj faptul ca a intâlnit Olanda in ultimele doua campanii de calificare, cea la CM-2006, ratata, si cea pentru Euro-2008, in care "tricolorii" au incheiat grupa G pe primul loc. "Am obtinut punctele extrem de greu (n.r. – cu Olanda, 0-0 la Rotterdam si 1-0 la Constanta), am folosit armele noastre. Avantajul este ca stiu Olanda foarte bine, Franta, Italia mai putin, dar si pe ele le cunosc bine", a subliniat Piturca.