Piturca-Radu Niculescu o iubire imposibila

Apropo.ro / 24.01.2002, 09:05
Piturca-Radu Niculescu o iubire imposibila
Desi atacantul lui FC National parea ca si ajuns în curtea Stelei, în ultimul moment se pare ca Galatasaray va obtine semnatura jucatorului Chiar daca a început pregatirile sub comanda lui Cosmin Olaroiu, este cert ca Radu Niculescu nu va mai juca returul în Cotroceni. În acest moment, pentru

Desi atacantul lui FC National parea ca si ajuns în curtea Stelei, în ultimul moment se pare ca Galatasaray va obtine semnatura jucatorului

Chiar daca a început pregatirile sub comanda lui Cosmin Olaroiu, este cert ca Radu Niculescu nu va mai juca returul în Cotroceni. În acest moment, pentru atacantul în vîrsta de 26 ani exista doua oferte concrete, în functie de optiunea sa si a clubului din Cotroceni urmînd sa se decida viitoarea destinatie a fotbalistului.

Varianta Galatasaray

Propunerea surprinzatoare venita de la gruparea turca este foarte aproape de a se materializa, afacerea prinzînd contur pe axa Iorgulescu – Lucescu – Becali. În urma cu o saptamîna, cînd Mircea Lucescu a venit în tara într-o vizita fulger, presedintele Nationalului i-a propus antrenorului lui „Cim Bom Bom” sa-l ia pe 4 luni sub forma de împrumut pe Radu, tranzactia urmînd sa fie intermediata de Ioan Becali.

Impresarul a anuntat deja în urma cu doua zile ca Radu va juca la Galatasaray, iar fotbalistul are rezervate pentru azi bilete de avion la ambele curse care pleaca de pe Otopeni spre Istanbul, ramînînd ca Mircea Lucescu sa decida aseara tîrziu, dupa terminarea partidei de campionat cu Denizlispor, cînd este mai oportuna venirea atacantului „bancar”.

Daca negocierile purtate în Turcia vor reusi, fotbalistul va fi împrumutat pîna în vara, urmînd apoi ca în functie de randamentul sau diriguitorii Galatei sa poata opta pentru cumpararea sa. Presedintele Gino Iorgulescu insista pentru aceasta varianta, avînd în vedere ca Nationalul ar putea realiza de pe urma afacerii un cîstig frumusel. În cazul în care tratativele cu turcii se vor împotmoli, Radu ar putea ajunge iar în Ghencea.

Varianta Steaua

Dupa ce a parasit Steaua în urma unui diferend financiar, se parea ca destinul fotbalistic al lui Radu Niculescu nu se va lega prea curînd de culorile „ros-albastre”. Orgoliosi, Piturca si Niculescu s-au ferit sa faca vreun pas spre reconciliere, dar presedintele Viorel Paunescu a fost cel care a reusit sa-i aduca la un numitor comun.

Piti a avut un dialog telefonic cu Radu duminica trecuta, managerul convingîndu-l pe jucator sa se întoarca. A aparut însa si un obstacol, jucatorul fiind nevoit sa dea înapoi o anumita suma de bani Nationalului. Oficialii Stelei au convenit sa restituie ei „bancarilor” datoria lui Radu si totul parea regula. Finantatorul campioanei, Gigi Becali, a pornit negocierile cu presedintele gruparii din Cotroceni, Gino Iorgulescu. Chiar si jucatorul a lasat sa se înteleaga ca va juca în retur în Ghencea, el fiind de mic un fan al Stelei.

Ieri, presedintele Viorel Paunescu a confirmat interesul pentru jucator. Intervievat de ProTV pe aceasta tema, Paunescu a admis ca „Steaua este interesata de Radu. În acest moment exista o mica neîntelegere între cele doua cluburi, dar sper ca lucrurile sa se rezolve favorabil pentru toata lumea. Noi nu ne-am certat cu el niciodata. Ne-am despartit în conditii amiabile. Radu ne-a respectat, iar noi l-am respectat pe el”. Totusi, managerul general al Stelei a negat vreo discutie cu jucatorul, afirmînd ca „nu e în vederile noastre, nu ne intereseaza”. Plecarea lui Radu, programata pentru azi, ar putea da însa peste cap toata afacerea.
Sursa:www.prosport.ro