Plan national unitar de actiune în caz de canicula

Apropo.ro / 12.07.2007, 13:51
Plan national unitar de actiune în caz de canicula
România are, pentru prima data, un plan unitar de actiune în caz de canicula, ministrul Sanatatii fiind numit coordonatorul Comitetului pentru coordonarea interinstitutionala a actiunilor de prevenire si de reducere a efectelor caniculei. Potrivit unui comunicat de joi al

România are, pentru prima data, un plan unitar de actiune în caz de canicula, ministrul Sanatatii fiind numit coordonatorul Comitetului pentru coordonarea interinstitutionala a actiunilor de prevenire si de reducere a efectelor caniculei.

Potrivit unui comunicat de joi al Ministerului Sanatatii Publice, comitetul are misiunea de a asigura cadrul general si îmbunatatirea comunicarii si parteneriatului interinstitutional la nivel central si local în vederea cresterii capacitatii de raspuns a institutiilor în situatii de canicula.

Cadrul general al Planului national anticanicula a fost elaborat împreuna cu expertii francezi si prevede ca fiecare institutie în parte sa-si delimiteze atributiile în cazul diferitelor niveluri de alerta meteorologica.

Comitetul interinstitutional s-a reunit, joi, pentru prima data. Ministrul Eugen Nicolaescu a prezentat reperele generale si directiile de actiune ale Planului national anticanicula. Fiecare institutie implicata în actiunea de limitare a efectelor caniculei va elabora capitolul ce îi revine, conform domeniului de activitate.

Mediafax