Planeta maimutelor: Atacul babuinilor!

Apropo.ro / 21.07.2009, 13:45
Planeta maimutelor: Atacul babuinilor!
O trupa de babuini terorizeaza un parc din Anglia, atacand organizat masinile vizitatorilor pe care le devalizeaza

Nimanui nu-i place sa-i fie umblat in bagaje, cu atat mai putin sa i se scoata din valize lenjeria intima sau alte obiecte personale.

Cand surprinzi un seaman de-al tau ca face asta, iese scandal. Probabil te iei de el, strigi, ameninti samd. Dar daca cel care iti umbla in bagaje nu este un seaman de-al tau, ci o gasca nebuna de babuini, atunci ce faci?

Ei bine, cel mai bine este sa stai cuminte in masina, asa cum au facut-o si vizitatorii unui parc safari din Merseyside (Anglia), care au fost surprinsi de un atac rapid al babuinilor rezidenti in locul amintit.

Fotografia de mai jos a fost realizata chiar de administratorul parcului, David Ross, care spune ca a organizat acest "hold-up" pentru a demonstra ca babuinii din parc (sunt 140 in total) au invatat nu doar sa se urce pe masinile care trec pe alei, dar si sa desfaca bagajele, rascolind frenetic dupa lenjerie, bluzite sau obiecte de igiena personala.

Mai mult de 20 de babuini si-au demonstrat abilitatile de "talhari"

"Am observat ca atacurile lor se inmulteau si, dupa ce am asistat la cateva astfel de incursiuni ale babuinilor, mi-am dat seama ca au ajuns sa faca asta intr-un mod foarte organizat", spune managerul.

"Au o tehnica speciala. Babuinii de talie mai mare se urca pe masina, dau valizele jos, apoi sar pe ele pana incuietorile cedeaza. Apoi, ceilalti isi impart prada", spune Ross.

Daca pana acum se spunea despre unele maimute ca sunt bune la matematica, sau ca se aseamana din anumite puncte de vedere cu… femeile, iata ca babuinii din Merseyside au apucaturi de infractori!