Plangere la CE impotriva taxei de prima inmatriculare

Apropo.ro / 23.01.2008, 16:17
Plangere la CE impotriva taxei de prima inmatriculare
APDO Lider i-a trimis, miercuri, comisarului european Kovacs Laszlo, o plangere indreptata impotriva statului roman, pe tema taxei de prima inmatriculare.

Asociatia pentru Promovarea Drepturilor Omului APDO Lider i-a trimis, miercuri, comisarului european Kovacs Laszlo, o plangere indreptata impotriva statului roman, pe tema taxei de prima inmatriculare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Asociatia reclama ca autoritatile romane au introdus "abuziv", in contradictie cu reglementarile comunitare obligatorii, taxa speciala de prima inmatriculare si sustine ca propunerea de modificare a acestei taxe inceara sa induca in eroare oficialii europeni.

"Reprezentantii romani s-au prezentat cu o noua propunere de modificare a acestei taxe, incercand sa induca in eroare oficialii europeni prin simpla schimbare a denumirii ei in taxa de mediu si modificarea usoara a cuantumului sumelor, nemodificand modul de aplicare, care ramane contradictoriu cu dreptul comunitar", a declarat avocatul, care reprezinta APDO in acest caz, Daniel Salcudean.

Acesta a spus ca taxa este discriminatorie si ca exista un interes direct al premierului roman in mentinerea ei.