„Planșa”, de Andrei Gheorghe, la Festivalul Internațional de Film FebioFest 2015 Praga

De: Carmen Ulian / 16.03.2015, 15:00
"Planșa", de Andrei Gheorghe, nominalizat la categoria "cel mai bun film de debut" la ediția din acest an a premiilor Gopo, va fi proiectat în secțiunea Balkan Beats a celei de-a 22-a ediții a Festivalului Internațional de Film FebioFest din Praga, care se va desfășura între 19 și 27 martie.
Ediția din acest an îi va avea ca invitați ai festivalului, printre alții, pe actorul britanic Alan Rickman, regizorii Eran Riklis și Jean-Jacques Annaud, dar și actrița Alba Rohrwacher.
 
Lungmetrajul „Planșa” va fi proiectat la Febiofest, unul din cele mai importante festivaluri de film din Cehia, pe 26 și 27 martie, potrivit site-ului oficial.
 
De asemenea, „A Long Story”, de Jovien van Nes, o coproducție Olanda/ România, și „The Human Resources Manager”, de Eran Riklis, o altă coproducție între Israel, Germania, Franța și România, vor fi proiectate la evenimentul cinematografic din Praga.

 
„Planșa”, debutul în regia de lungmetraj al lui Andrei Gheorghe a avut premiera mondială în competiția Festivalului Internațional al Filmului de Dragoste de la Mons, din Belgia, în 2014.
 
Alex, fost campion la scrimă, retras din activitatea competițională din cauza unui accident la genunchi, primește șansa de a-și relua activitatea sportivă din postul de antrenor. Anda e nou venită în echipa de scrimă pe care Alex o va antrena. Prin prisma pasiunii comune pentru scrimă, cei doi dezvoltă o relație care trece dincolo de barierele profesionale. Martorul acestei povești este Mircea, iubitul Andei, colegul ei de la clubul de scrimă. Gelozia acestuia o va duce pe Anda în fața alegerii între viața sportivă și relație de iubire cu Mircea.
 
Din distribuția filmului „Planșa” fac parte actorii Olimpia Melinte, Vâlcu Silvian, Adochiței Marian și Gheorghe Horia. Producătorii filmului sunt DaKINO Production și Diud Film.