Planta carnivoră devenită vedetă pe Facebook

De: Gabriela Voicu / 30.01.2013, 09:59
Planta carnivoră devenită vedetă pe Facebook
Se numește Planty și este prima plantă carnivoră cu pagină de Facebook, din Timișoara.

Această plantă cu 5 guri are deja 107 aprecieri pe rețeaua de socializare Planty. Este colega de camera a doi studenți din Timișoara și adoră să mănânce fluturi grași sau muște. Se numește Planty și este prima plantă carnivoră cu pagină de Facebook, din Timișoara.

Povestea plantei carnivore a început toamna trecută, când cei doi studenți au cumpărat-o dintr-un magazin de bricolaj din Timișoara. „Planty mușca, crește mare și mănâncă insecte. Acesta este clar un subiect de Facebook. Așa a apărut și pagina ei, unde postăm fotografii cu ea, filmulețe si discutam despre ce a mai făcut”, povestește Arnold Ronald Vieriu, unul din studenți.

Planta carnivoră cu cont de Facebook

Numită Dionaea muscipula, planta mai este cunoscută drept „Capcana de muște a lui Venus”. Este una dintre cele mai populare plante carnivore. Imediat ce capturează o insectă o „mănâncă” în 4 – 10 zile, după care frunza-capcană cu țepi se redeschide. Arnold și Cătălin au filmat de mai multe ori felul în care se alimentează planta lor, iar acum așteaptă să îi poată recolta primele semințe.