Planul Rusiei de a interzice importurile de carne, nefondat

Apropo.ro / 24.11.2006, 09:43
Planul Rusiei de a interzice importurile de carne, nefondat
Comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, a declarat, joi, pentru postul finlandez de televiziune MTV3, ca intentia Rusiei de a interzice importurile de produse din carne din Uniunea Europeana este o masura disproportionata, informeaza agentia STT în pagina electronica. Rusia

Comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, a declarat, joi, pentru postul finlandez de televiziune MTV3, ca intentia Rusiei de a interzice importurile de produse din carne din Uniunea Europeana este o masura disproportionata, informeaza agentia STT în pagina electronica.

Rusia a precizat miercuri ca este îngrijorata cu privire la standardele de igiena în domeniul alimentar din România si Bulgaria, tari care urmeaza sa adere la Uniunea Europeana în ianuarie.

„Este mai degraba o amenintare excesiva (…) Este o manipulare politica menita sa creeze presiune, însa nu exista nici un fundament pentru o astfel de amenintare”, a afirmat comisarul european.

Rehn a adaugat ca anuntul Rusiei reprezinta o alta lovitura data summitului Uniunea Europeana-Rusia, care se va desfasura vineri, la Helsinki.

Polonia ameninta ca se va opune demararii negocierilor pentru un nou acord de parteneriat UE-Rusia, daca Moscova nu renunta la embargoul impus asupra importurilor alimentare poloneze.

Mediafax