Platformiștii își înființeaza partid

Apropo.ro / 07.12.2006, 14:06
Platformiștii își înființeaza partid
Inițiatorii Platformei liberale au anunțat, joi, într-o conferința de presa, ca vor înființa un nou partid politic liberal, sub denumirea "Partidul Liberal Democrat". Conform lui Theodor Stolojan, pâna acum, la Platforma liberala au aderat deja 8

Inițiatorii Platformei liberale au anunțat, joi, într-o conferința de presa, ca vor înființa un nou partid politic liberal, sub denumirea „Partidul Liberal Democrat”.

Conform lui Theodor Stolojan, pâna acum, la Platforma liberala au aderat deja 8 organizații județene, 29 de parlamentari și peste 11.500 de membri PNL.

Stolojan a menționat ca numarul în creștere al celor care adera la Platforma, precum și al personalitaților care doresc sa se alature acestei inițiative demonstreaza ca proiectul este unul „viabil”, „vital” pentru reconstrucția liberalismului, iar acesta „va renaște” prin Partidul Liberal Democrat.

Mesajul reprezentanților Platformei catre liberali este, potrivit lui Stolojan, ca ori ramân cu „groparii PNL”, ori vin alaturi de ei, pentru a atrage cât mai mulți membri ai PNL, astfel încât Calin Popescu Tariceanu și ceilalți care „conduc spre prabușire” partidul sa înțeleaga ca este vremea sa paraseasca șefia formațiunii.

Theodor Stolojan a mai spus ca președintele noii formațiuni va fi desemnat la un Congres care va avea loc, cel mai probabil, la începutul anului viitor, chiar în ianuarie.

El a mai spus ca inițiatorii noului partid se considera membri ai Alianței D.A., parteneri ai PD, cu care vor demara discuții.

Platformiștii doresc construirea unui vehicul care sa-și asume coagularea forțelor de centru-dreapta, a mai aratat Stolojan.

Mediafax