PLD: CC trebuie sa se pronunte asupra Legii pensiilor

Apropo.ro / 17.07.2007, 14:20
PLD: CC trebuie sa se pronunte asupra Legii pensiilor
Partidul Liberal Democrat considera ca raspunsul Guvernului catre presedintele Traian Basescu, referitor la problema legii pensiilor, este "sfidator si demagogic", iar Curtea Constitutionala ar trebui sa se pronunte asupra actului normativ. În opinia PLD, Guvernul Calin Popescu

Partidul Liberal Democrat considera ca raspunsul Guvernului catre presedintele Traian Basescu, referitor la problema legii pensiilor, este „sfidator si demagogic”, iar Curtea Constitutionala ar trebui sa se pronunte asupra actului normativ.

În opinia PLD, Guvernul Calin Popescu Tariceanu avea datoria sa prezinte o estimare a veniturilor si cheltuielilor bugetare din anii urmatori, „nu o însiruire de vorbe goale care nu conving pe nimeni”, se arata într-un comunicat al liberal-democratilor remis, marti, agentiei MEDIAFAX.

PLD considera ca atitudinea Guvernului este una „de jupân”, nu de administrator al banului public, lucru extrem de grav pentru sanatatea finantelor publice nationale.

„Constatam ca Guvernul Calin Popescu Tariceanu foloseste tema majorarii pensiilor drept instrument politic împotriva românilor si a presedintelui României, din moment ce refuza sa informeze opinia publica si pe presedinte asupra surselor de finantare pentru aplicarea legii pensiilor. Necesara si promisa marire a pensiilor a generat asteptari mari în rândurile pensionarilor, dar si temeri ca aceste asteptari ar putea fi înselate în absenta resurselor financiare”, se mai arata în comunicat.

Mediafax