Pleaca din Pole Position

Apropo.ro / 10.05.2006, 14:34
Pleaca din Pole Position
Logitech a lansat cel mai avansat volan pentru jocuri pe PC, G25 Racing Wheel, care le permite oamenilor sa mute pista de raliu în propriile case. Dar, atenție: ediția limitata G25 poate duce la momente de extrema surescitare și teama. Volanul G25, parte a seriei G – serie

Logitech a lansat cel mai avansat volan pentru jocuri pe PC, G25 Racing Wheel, care le permite oamenilor sa mute pista de raliu în propriile case. Dar, atenție: ediția limitata G25 poate duce la momente de extrema surescitare și teama.

Volanul G25, parte a seriei G – serie de periferice de înalta performanța pentru jocurile pe PC – deține funcții avansate care, pâna acum, puteau fi gasite doar la simulatoare specializate pentru curse ce puteau sa ajunga uneori și la prețuri de mii de dolari.

Printre aceste funcții se numara un schimbator cu șase viteze, pedala de ambreiaj și doua motoare cu force-feedbacki. Volanul cu diametru de 30 cm poate suporta rotiri complete de 900 grade. Volanul, schimbatorul și pedalele sunt fabricate din materiale precum metal sau piele, creând impresia unui adevarat cockpit al unei mașini de curse.

„Îi ajutam pe oameni sa aduca cursele de mașini la ei în casa”, declara Ruben Mookerjee, Director de marketing în cadrul Logitech. „Volanul G25 îi va transporta pe jucatorii experimentați în locuri în care nu au mai fost niciodata. Va face ca oamenii sa uite ca sunt în fața unui calculator și îi va plasa în pole position la Indianapolis, Monza sau Brands Hatch”

Schimbator cu șase viteze și pedala de ambreiaj

G25 este primul volan Logitech care include un schimbator cu șase viteze, completat cu un sistem de trecere într-o viteza inferioara ce ofera o experiența nemaiîntâlnita. Cu acest sistem, jucatorii pot foarte repede schimba vitezele, reducând viteza în curbe și apoi accelerând. Astfel, șoferii nu sunt nevoiți sa jongleze între viteze sau sa spere ca transmisia automata îi va selecta viteza potrivita. Aceste tehnici avansate sunt posibile datorita pedalei de ambreiaj.

Two-Motor Force Feedback

Logitech, care a vândut mai multe volane cu force-feedback decât oricare alta companie, introduce, odata cu lansarea G25, primul mecanism two-motor force-feedback ce ofera un feedback mai putenic și mult mai precis. Cu ajutorul celui de-al doilea motor, forțele direcționale sunt mult mai realiste și sunt distribuite în mod egal pe suprafața volanului. Șoferii vor resimți totul, de la panta drumului pâna la impactul cu pereții, alte structuri fixe sau mașini. Sistemul two-motor force-feedback este mult mai silențios decât orice alta soluție force-feedback.

Aspect viguros și materiale premium

Volanul și schimbatorul sunt îmbracate în piele, permițând astfel o manevrare confortabila pe perioada unor curse maraton. Spițele volanului și cele doua manete de pe spatele sau produse din metal. Pedalele pentru picioare sunt de asemenea din metal. Platforma pe care sunt așezate pedalele este confecționata din cauciuc și material antiderapant pentru a evita mișcarea ei neașteptata în timpul cursei. Atât schimbatorul cât și consola volanului au un sistem sigur de prindere și pot fi ușor atașate unei mese sau unui birou.

Rotire la 900 de grade

G25 poate fi rotit 900 de grade, aidoma volanului unei mașini de curse, permițând șoferilor sa ia curbe stâmte cu mare acuratețe. Volanul dispune, de asemenea, de 12 butoane programabile: 4 butoane pe volan și 8 butoane și un cursor de direcție pe schimbator. Jucatorii își pot astfel seta comenzile așa cum doresc.

Volanul G25 este compatibil cu jocuri cum ar fi GTR GT Legends, Live for Speed și R-Factor și, bineînțeles, cu alte jocuri video care se afla acum în dezvoltare. Volanul poate fi folosit și cu orice joc PlayStation®2 compatibil cu alte volane force-feedback de la Logitech: Logitech® Driving Force™ și Logitech® Driving Force™ Pro.

În cazul jocurilor pentru PC și PlayStation®2 care nu suporta schimbatorul în 6 viteze, jucatorii pot alege modul de schimbare secvențiala care este suportat de aproape toate jocurile. O lista completa de jocuri care suporta volane force-feedback, rotire la 900 de grade și șase viteze, poate fi gasita pe site-ul www.logitech.com la pagina dedicata G25.

Preț și disponibilitate

Ediția limitata a volanului G25 va fi disponibila online pe site-ul www.logitech.com și prin distribuitori selectați începând cu luna octombrie. Preț sugerat pentru Europa: 299,99 Euro.