Plecam în Europa ( I )

Apropo.ro / 08.01.2002, 17:23
Plecam în Europa ( I )
Citind cotidianul HUNEDOREANUL puteți afla în detaliu condițiile pe care românii trebuie sa le îndeplineasca pentru a calatori fara probleme în spațiul Schengen, ce acte trebuie sa prezinte la trecerea frontierei, cum trebuie sa se comporte pe teritoriul altor țari

Citind cotidianul HUNEDOREANUL puteți afla în detaliu condițiile pe care românii trebuie sa le îndeplineasca pentru a calatori fara probleme în spațiul Schengen, ce acte trebuie sa prezinte la trecerea frontierei, cum trebuie sa se comporte pe teritoriul altor țari și ce trebuie sa faca daca pe timpul deplasarii în strainatate survin evenimente neprevazute

Începând cu data de 1 ianuarie 2002, cetațenii români posesori de pașapoarte valabile pot calatori fara vize, pentru o perioada de scurt sejur, în urmatoarele state: Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Islanda, Italia, Luxemborg, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania și Suedia.

Condiții
Statele solicita îndeplinirea urmatoarelor condiții de intrare în spațiul respectiv: pașaport valabil pentru cel puțin șase luni de la data intrarii, cu excepția Danemarcei, unde aceasta perioada este de numai trei luni. Persoana sa nu aiba interdicție de intrare în vreuna din țarile membre Schengen. Asigurare medicala de sanatate.

În cazul deplasarilor cu autoturismul personal: asigurare auto de raspundere civila (cartea verde), starea tehnica buna a autoturismului. În cazul calatoriei printr-o agenție de turism, trebuie prezentat, obligatoriu, în original, voucherul agenției (documentul care confirma plata și rezervarea pachetului de servicii contractat cu agenția de turism). Citind numarul de mâine, puteți afla din ce cauza vameșii va pot întoarce din drum.

Nicolle Ebner
[Hunedoreanul]