Plesan: Cei ramasi acasa trebuie sa fie tari

Apropo.ro / 11.01.2008, 10:31
Plesan: Cei ramasi acasa trebuie sa fie tari
Mihaita Plesan spune ca jucatorii lasati acasa deoarece nu mai intra in planurile pentru returul campionatului trebuie sa fie tari

Mijlocasul stelist Mihaita Plesan a declarat, joi, la Oliva Nova (Spania), unde Steaua efectueaza un stagiu de pregatire, ca jucatorii lasati acasa deoarece nu mai intra in planurile pentru returul campionatului trebuie sa fie tari, amintindu-si ca si el a trecut prin astfel de momente.

"Imi pare rau pentru colegii ramasi acasa. Ei trebuie sa fie tari, fiindca in viata de fotbalist sunt si momente bune, si rele. Eu am fost in situatia lor si stiu cum e. Timp de un an nu am jucat niciun meci oficial, nu am facut antrenament nici cu grupa de juniori. Daca iti doresti sa joci fotbal, faci orice pentru el", a spus mijlocasul FC Steaua, informeaza site-ul oficial al gruparii din Bulevardul Ghencea.

Jucatorii disponibilizati sunt Vasilica Cristocea, Marius Croitoru, Dorel Zaharia, care se pregatesc cu Steaua II, si Valentin Badoi, transferat la Poli Timisoara.

Plesan, care a revenit in echipa dupa patru luni, spera sa nu mai aiba parte de accidentari. "Mi-a fost dor de iarba, de antrenamente, de minge. A fost o perioada grea, dar am trecut cu bine. Sper ca de acum incolo eu si colegii mei sa nu mai avem probleme. Suntem dornici sa ne pregatim bine si sa incepem bine, pentru ca va fi un retur greu pentru toata lumea. Pentru mine, este important sa muncesc bine in pregatiri si sa arat in retur ca merit sa joc titular", a spus el.

Plesan crede ca diferenta de puncte fata de CFR Cluj poate fi recuperata. "Nu ma intereseaza adversarii, ci ceea ce facem noi si sunt sigur ca daca vom castiga 15 meciuri, vom fi acolo unde ne dorim toti. CFR Cluj nu ne-a invins, desi am jucat aproape tot meciul in zece oameni. In meciul retur sper sa le fie si mai greu. Pe noi nu ne intereseaza cat se intaresc adversarii. Conteaza ce facem noi si, daca ii invingem, va fi altceva. Habibou se va adapta repede la noi si va invata limba. Zapata sta cu el in camera si il ajuta sa invete termenii de baza", a comentat Plesan.

Mihaita Plesan a precizat ca orice jucator valoros este binevenit si bine primit la Steaua: "Vom munci impreuna pentru a castiga. Sa dea Dumnezeu ca eu, Radoi si Ghionea sa fim bine, insa pentru noi este o perioada mai grea, deoarece venim dupa multe luni de pauza".

Plesan a suferit o accidentare grava la 19 august 2007, in meciul din deplasare cu CFR Cluj, scor 0-0, fiind supus ulterior unei interventii chirurgicale in care s-a stabilizat fractura de peroneu stang cu o placa cu suruburi, s-au refacut ligamentul colateral intern si ligamentele tibio-peronee. El a efectuat recuperarea atat la Bologna, cat si la Bucuresti, acum fiind apt si incepand pregatirea de iarna alaturi de colegii sai.

Stelistii vor disputa un singur meci amical in stagiul de la Oliva, pe 17 sau 18 ianuarie, cu Wisla Cracovia. Intoarcerea in tara este programata pentru 19 ianuarie.